Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kernenergietaken van EZ naar VROM

Datum nieuwsfeit: 14-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken - Persbericht 089 Datum: 14-06-1999

KERNENERGIETAKEN VAN EZ NAAR VROM

Het kabinet heeft ingestemd met de overheveling van een aantal taken die voortvloeien uit de Kernenergiewet van de minister van Economische Zaken naar de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

Milieu- en veiligheidsaspecten en bescherming tegen radioactieve straling zijn in de praktijk nu de belangrijkste aspecten van de Kernenergiewet. In 1963, toen de Kernenergiewet van kracht werd, lag de nadruk nog op het bevorderen van kernenergie. De minister van Economische Zaken was daarom eerste ondertekenaar.

De Minister van VROM wordt, met ingang van 1 juli, primair verantwoordelijk voor de regelgeving en de vergunningverlening van nucleaire installaties. De minister van Economische Zaken blijft daarvoor medeverantwoordelijk. De Kernenergiewet en een aantal daarop gebaseerde regelingen zullen daartoe aangepast worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie