Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA over pensioenregeling ambtenaren

Datum nieuwsfeit: 14-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PvdA

Den Haag, 14 juni 1999

VRAGEN VAN HET LID DUIJKERS (PVDA) AAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES


1.
Heeft de minister kennisgenomen van het bericht dat het Verbond Sectorwerkgevers Overheid (VSO) contact heeft opgenomen met het ABP om over de splitsing van één pensioenregeling voor alle ambtenaren in acht sectorregelingen te spreken? (1)


2.
Spreekt het VSO ook namens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties? Met andere woorden, is de minister voorstander van sectorale pensioenregelingen? Wat is de zienswijze van de minister met betrekking tot opsplitsing in sectorale regelingen?


3.
Wat betekent een dergelijke verandering voor de taken van de Raad voor het Overheidspersoneelsbeleid?


4.
Het regeerakkoord kent een aantal afspraken met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden van ambtenaren en verbetering van de kwaliteit van de Rijksdienst. In hoeverre draagt een opsplitsing bij aan de uitvoering van die afspraken? Met andere woorden, kan de minister aangeven in welke mate een dergelijke opsplitsing tot besparing op of uitbreiding van de personele uitgaven leidt? Kan de minister aangeven in welke mate opsplitsing van de pensioenregelingen tot mobiliteit van ambtenaren leidt? Kan de minster eveneens aangeven in welke mate er sprake zou kunnen zijn van het aantrekkelijker maken van de arbeidsvoorwaarden van bijvoorbeeld rijksambtenaren?

(1) De Telegraaf van 5 juni 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie