Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 14-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-06-99

Persberichten provincie Groningen/
Maandag 14 juni 1999

Dagelijkse berichten districten Noord, West, Midden en Oost

Winschoten: Inbreker aangehouden
In een kapperszaak aan de Mauritsstraat in Winschoten heeft de politie vannacht een nog onbekende inbreker aangehouden. De man werd in de zaak aangetroffen nadat bij de politie een melding van een vernielde ruit was binnengekomen. Hij had inmiddels voor een bedrag van ongeveer 500 gulden aan haarverzorgingsartikelen weggenomen. De inbreker verkeerde nagenoeg in kennelijke staat van dronkenschap. Hij is eerst ter ontnuchtering ingesloten.

Ter Apel: Motorrijder en passagier onderuit
De duopassagiere van een 24-jarige motorrijder uit Ter Apel is gistermiddag gewond geraakt bij een ongeval aan de Oosterkade in Ter Apel. De motorrijder reed in de richting van de Verlengde Oosterkade en ging in een flauwe bocht, vermoedelijk door losliggend grind, onderuit. De bestuurder bleef ongedeerd maar zijn duopassagiere is met been- en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal.

Oude Pekela: Kippen gedood in dierenpark
Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee kippen en een parelhoen gedood in het nachthok van een dierenparkje aan de Kerklaan in Oude Pekela. De dieren werden door de beheerder aangetroffen. De daders zijn het hok binnen gekomen door een ruit te vernielen. De dieren zijn vermoedelijk met tuingereedschap doodgeslagen.

Winsum: Bromfietser onder invloed
Op de Provinciale weg (N361) bij Winsum heeft de politie gisteravond een 27-jarige man uit de gemeente Eemsmond aangehouden. De man reed met zijn bromfiets over de hoofrijbaan van de N361. Bij controle bleek hij onder invloed te zijn. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage van 2.2 gemeten. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Boerakker: Gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval aan de Bakkerom in Boerakker is gistermiddag een 28-jarige bromfietser uit de gemeente Grootegast gewond geraakt. De man reed in de richting van Sebaldeburen en werd op de kruising met de Dijkweg aangereden door een 50-jarige automobilist uit de gemeente Marum die hem geen voorrang verleende. Het slachtoffer is met knieletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Ezinge: Motorrijder onderuit
Een 46-jarige motorrijder uit Buitenpost is gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Nieuwestreek in Ezinge. De man ging met de motor onderuit, vermoedelijk tengevolge van een glad wegdek. Hij is met letsel aan een schouder overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Grijpskerk: Snelheidscontrole
De politie heeft zaterdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Poelweg in Grijpskerk. Daarbij werd van 291 voertuigen de snelheid gemeten. Acht bestuurders reden sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km per uur.

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting, 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie