Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sportparken Eindhoven ISO 2000 gecertificeerd

Datum nieuwsfeit: 14-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 14 juni 1999, no. 39.

Eindhovense sportparken eerste

Gemeentelijke instelling sportparken ISO 2000 gecertificeerd

Vandaag heeft de heer A. Stienen, directeur van de Gemeentelijke Instelling Sportparken, in het Eindhovense stadhuis officieel het ISO 9002 certificaat in ontvangst genomen. Hiermee is de Gemeentelijke Instelling Sportparken landelijk het eerste uitvoerend gemeentelijk groenbedrijf dat haar kwaliteitsniveau vastlegt, garandeert en aantoonbaar maakt.

De Gemeentelijke Instelling Sportparken zorgt voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van sportparken. Ook is zij verantwoordelijk voor het efficiënt verhuren en verpachten van accommodaties aan verenigingen of particulieren. Daarnaast organiseert zij sportieve, recreatieve en speciale evenementen.

Om zich te kunnen onderscheiden door het leveren van een constante hoge kwaliteit startte de G.I. Sportparken in november 1997 met het ISO 9002 certificeringstraject. Hiermee streven de sportparken zowel een extern als een intern doel na. Zij zetten namelijk een zodanig product in de markt dat afnemers en opdrachtgevers er niet omheen kunnen. Met andere woorden: de klant staat centraal. Tevens bevordert het systeem de betrokkenheid van de medewerkers in de organisatie.

Het Rotterdamse bureau DNV heeft de Gemeentelijke Instelling Sportparken gedurende de hele periode begeleid. Er werden drie werkgroepen geformeerd: een werkgroep 'onderhoud en aanleg tennisbanen gemalen rode steen', een werkgroep 'onderhoud en aanleg grasvelden' en een werkgroep 'technische dienst'. Deze werkgroepen hebben alle werkprocessen en procedures beschreven. Op basis daarvan werd een kwaliteitszorgsysteem met bijbehorend handboek, met daaraan gekoppeld werkafspraken en werkinstructies, ontwikkeld. Hiermee is het kwaliteitsniveau in de organisatie vastgelegd, gegarandeerd en aantoonbaar gemaakt.

Voorbeelden
De vlakheid van de tennisbanen is een goed voorbeeld van de kwaliteitsverbetering. Een van de meest essentiële punten waarop men de kwaliteit van een tennisbaan beoordeelt, is namelijk de vlakheid. Vroeger lag de vlakheid volgens de norm van de tennisbond (KNLTB) 1 centimeter boven en onder het gemiddelde; nu is dit teruggebracht tot 0,5 centimeter boven en onder het gemiddelde. Deze verbetering is bereikt door structureel inspectierapporten te maken onder het motto 'meten is weten'. Op belangrijke onderdelen geeft de voorman een beoordelingsscore. Het hoofd cultuurtechniek controleert daarnaast steekproefsgewijs.
Een ander voorbeeld is van de kwaliteitsverbetering is het klachten- en verbetervoorstellentraject. De G.I. Sportparken registreert alle klachten officieel en werkt ze volgens een vaste procedure af.

De audit die DNV Certification BV op 19 april 1999 uitvoerde had een positief resultaat. De heer Schepers van genoemde organisatie reikte vandaag dan ook het certificaat uit aan de heer Stienen (directeur Sportparken) in het bijzijn van wethouder Scherf, de heer Riemers (directeur dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken), de heer Delsing (hoofd cultuurtechniek Sportparken), de heer Prince (coördinator kwaliteitszorg) en de heer Van den Berg (Berg Quality Services).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie