Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Melchiot naar Chelsea

Datum nieuwsfeit: 14-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AFC Ajax

Melchiot naar Chelsea
Amsterdam, maandag 14 juni 1999.

Vanaf volgend seizoen zal het Super Mario te horen zijn op de Engelse voetbalvelden. Afgelopen maandag tekende Mario Melchiot een driejarig contract bij de Londense voetbalclub Chelsea. De 22-jarige verdediger vertrok transfervrij bij Ajax.

Melchiot wordt op 1 juli verwacht op de eerste training. In Londen zal hij gaan samenwerken met manager Gianluca Vialli en doelman Ed de Goey. Vialli, die met Chelsea de voorrondes van de Champions League haalde, liet herhaaldelijk weten dat de defensie versterkt moest worden.

Melchiot begon zijn voetbalcarriere bij de amateurclub Volewijckers en speelde drie jaar in het eerste van Ajax. Zijn debuteerde was op 18 augustus 1996, in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal.

In 96 wedstrijden scoorde Melchiot drie keer. Alle keren in verschillende soorten duels. In het seizoen 1996-1997 redde hij de eer in de verloren halve finale tegen Juventus in de Champions League (1-4). In de 25e minuut zette de verdediger zijn hoofd tegen de bal en tekende hij aan voor de 1-2.

Vers in ons geheugen staat zijn treffer in de halve finale van de beker. In april van dit jaar tegen Feyenoord, in de 72e minuut, bij een 1-1 stand, kreeg Super Mario het op zijn heupen en baande hij ongehinderd door de Rotterdamse defensie een weg naar het doel. Ajax bereikte hierdoor de eindstrijd.

Op de valreep scoorde hij ook nog een competitie-treffer. In een van zijn laatste wedstrijden, op zondag 9 mei, trof hij tegen de Graafschap doel.

Gesprekken met Ajax en Melchiot tijdens de winterstop voor een verlenging van zijn contract liepen op niets uit. Op de rechtback-positie moest Melchiot de concurrentie aangaan met Kofi Mensah en Ferdy Vierklau die in januari werd overgenomen van het Spaanse Tenerife. Ook de revaliderende Ole Tobiasen, lange tijd uitgeschakeld door een knieblessure, verwacht volgend seizoen weer deel uit te gaan maken van de selectie.

Omdat Melchiot (4 november 1976) transfervrij kon vertrekken was er extra interesse voor de telg van de Ajax-jeugdopleiding. Er was serieuze interesse voor de 13-houdig jeugd-international van Real Mallorca en Espanyol (Spanje) en het Portugese Benfica, maar Melchiot prefereerde een Engelse club. Naast Chelsea sprak zijn zaakwaarnemer Sigi Lens ook met Liverpool, Aston Villa en West Ham United.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie