Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Onderzoeks- en produktieontwikkelingsfunctie

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Pers en Voorlichting, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 22 mei 1999

P&V Promoties, oraties en afscheidscolleges

Di 15-06-1999, 15.30 uur: promotie dhr. drs. O.P.G. Brugman

Promotie op het gebied van de Beleidswetenschappen
* Titel proefschrift: Organizing for Competence Development in Research and Development. An exploratory study on organizational conditions for individual competence development in industrial research and development

* Plaats: Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen
* Promotor: dhr. prof. dr. G. Dankbaar

* Copromotores: dhr. dr. F.G. Peters (UT); dhr. dr. W.F. de Nijs
* Woonplaats: Doetinchem

ONDERZOEKS- EN PRODUKTIEONTWIKKELINGSFUNCTIE

De auteur wil met zijn onderzoek een praktische en theoretische bijdrage leveren aan het verhelderen van organisationele condities voor individuele competentie-ontwikkeling. De studie is uitgevoerd in de context van de onderzoeks- en produktontwikkelingsfunctie (research & development; R&D) van industriële bedrijven. Centrale vraag: welke organisationele condities stimuleren individuele competentie-ontwikkeling van research & developmentpersoneel?

De organisationele condities waaraan in dit boek aandacht wordt besteed zijn de organisatiestructuur en het human resource-beleid van R&D organisaties. Onderzocht wordt welke implicaties die condities hebben voor functie-, loopbaan- en competentiekenmerken van R&D personeel. Methodologisch gezien is het onderzoek gebaseerd op een cybernetische benadering van organisaties en op het systematisch neopragmatisme. Het empirisch onderzoek omvat meervoudige gevalstudies in drie Nederlandse R&D organisaties die elk behoren tot een andere multinationale onderneming. De empirische bevindingen worden geïterpreteerd met behulp van een sociotechnisch- en een sociologisch organisatiemodel. Door het zelfstandig en afzonderlijk organiseren van zowel de operationele R&D-processen (bijvoorbeeld onderzoeks- en produktontwikkelingsprojecten) als de human resource-processen (zoals loopbaan- en competentiemanagement) ontstaat een systeem van "checks and balances" waarin een evenwicht gevonden wordt tussen effectiviteit en efficiency van de uitvoeringsorganisatie enerzijds en het ontwikkelen van human resource anderzijds.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie