Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten

Persberichten dinsdag 15 juni 1999 tot 8.00 uur 09:04 dinsdag 15 juni 1999

Ernest Zinsmeyer 0592 383017 / 0622 662875

EMMEN
Aanrijding met drank in het spel
Maandagnacht omstreeks 1.45 uur ontstond een aanrijding tussen twee autos op de kruising van de Houtweg met De Dilgt. Een 22-jarige man uit Emmen wilde de Houtweg oversteken en De Dilgt inrijden. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een 23-jarige vrouw uit Emmen, die uit de richting van de Rondweg kwam. De man bleek onder invloed van alcohol. Bij een ademtest blies hij 365, ongeveer 0,65. De autos raakten zwaar beschadigd, net als enkele verkeersborden.

ROLDE
Automobilist onder invloed
Maandagavond tegen 21.00 uur reed een 53-jarige man uit Rolde op de Grolloërstraat, terwijl hij onder invloed van alcohol was. Bij de ademtest blies hij 475, ongeveer 1,1 promille. Omdat het voor deze man de tweede keer in korte tijd was dat hij over de schreef ging, is zijn rijbewijs ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

MEPPEL
Woninginbraak
Maandag overdag is ingebroken in een woning aan De Kampen. Het raam van de achterdeur is vernield. Uit de woning, die geheel is doorzocht, is een muziekinstallatie en een videorecorder gestolen, en een tas met een fotocamera. Omstreeks 16.15 uur hebben buurtbewoners een wit VW-busje langs zien rijden, waar iemand uitstapte die naar de woning is gelopen. Een andere buurtbewoner heeft glasgerinkel gehoord omstreeks deze tijd. Gezien het tijdstip hebben ze er verder geen aandacht aan geschonken.

ZUIDLAREN
Verdachte inbraak aangehouden
Maandagavond omstreeks 19.30 uur is een 16-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij was betrapt bij een inbraak in een clubgebouw aan de Hanekamp, en gevlucht zonder iets mee te nemen. De jongeman wordt vandaag over deze inbraak verhoord. Daarnaast zal worden gezocht naar een oplossing om hem ergens onder te brengen.

MEPPEL
Verdachte vernieling aangehouden
Maandagnacht rond 0.30 uur heeft de politie op de Witte de Withstraat een 22-jarige man uit Meppel aangehouden. Hij had met een loden pijp enkele spiegels van geparkeerde autos geslagen. De man is ingesloten, en zal dinsdag over deze feiten worden verhoord.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie