Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA over strafzaak tegen Bouterse

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 15 juni 1999

VRAGEN VAN HET LID VAN OVEN (PVDA) AAN DE MINISTER VAN JUSTITIE


1.
Heeft u kennisgenomen van de getuigenverklaring van de heer van de Voort in het aanhangig strafproces tegen D. Bouterse waarin hij verklaart dat de minister van Justitie medio 1996 tegenover functionarissen van het Openbaar Ministerie (OM) heeft laten blijken er de voorkeur aan te geven dat de strafzaak tegen Bouterse op enigerlei wijze zou worden gestopt? (1)


2.
Klopt het dat het OM daarop aan de minister van Justitie in overweging heeft gegeven desgewenst aan het OM een aanwijzing te geven op grond van art. 5 van de Wet op de rechterlijke organisatie (waartoe de minister vervolgens niet is overgegaan)?


3.
Hoe beoordeelt u deze gang van zaken?


4.
Kan er van uit gegaan worden dat althans op dit ogenblik onomstotelijk vaststaat dat de minister van Justitie de actieve vervolging van D.Bouterse door het OM verantwoord acht en bereid is die vervolging zonodig actief te steunen?

(1) De Volkskrant van 15 juni 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie