Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen verbod op ftalaten in zacht pvc-babyspeelgoed

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Geen verbod op ftalaten in zacht pvc-babyspeelgoed

Dinsdag 15 juni 1999, persbericht nummer 59

Er komt geen verbod op het gebruik van ftalaten in zacht PVC-babyspeelgoed. In plaats daarvan komt er een Warenwetregeling waarin maximale afgiftelimieten staan voor ftalaten als weekmakers in zacht PVC-babyspeelgoed. Dit heeft Minister Borst van Volksgezondheid vandaag besloten. Door middel van een betrouwbare laboratoriummethode kan de hoeveelheid weekmakers worden gemeten die vrijkomt door het sabbelen en zuigen op zacht PVC babyspeelgoed door zeer jonge kinderen.

Dit is vastgesteld in het onlangs verschenen TNO-validatierapport dat op verzoek van de minister in opdracht van het bedrijfsleven is gemaakt. Het rapport is een uitvloeisel van de ontwikkelde meetmethode van de Consensusgroep. Deze groep werd voorgezeten door het RIVM en bestond uit vertegenwoordigers van het betrokken bedrijfsleven, de Consumentenbond en VWS.

Over de vorm en inhoud van de regeling wordt overleg gevoerd met het bedrijfsleven en belangenorganisaties.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie