Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht De Leijgraaf

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Dinsdag 15 Juni

GEEN AUTOGORDEL

Bij een controle op het dragen van de autogordel zijn maandagavond in één uur tijd in Erp twintig bestuurders bekeurd omdat zij de gordel niet droegen. De controle vond plaats op het Schansoord-Hertog Janplein. Ook in Veghel werden op de Erpseweg, Zuidkade en Bolkenplein voor hetzelfde feit vijf bestuurders bekeurd.

AUTO'S IN BRAND

Afgelopen nacht heeft in Veghel in drie auto's brand gewoed. Kort na vieren was dat het geval op de Bunders in een Ford Sierra. De brandweer bluste het vuur. Enkele uren later ontdekten auto-eigenaren op de Prof.Gerbrandystraat en op de Wiekslag dat ook in hun auto afgelopen nacht brand had gewoed. In beide voertuigen werd een zitting in brand gestoken; het vuur is uit zichzelf gedoofd. Beide auto's liepen roetschade op. Uit één auto verdween een radiocassetterecorder. De totale schade is niet bekend.

TAXI GESTOLEN

Op de Pianostraat in Uden is een taxi gestolen. De diefstal van het voertuig, een blauwe Mercedes 200 ter waarde van f.2.5000,--, werd vanmorgen ontdekt. In de auto bevinden zich een mobilofoon en een taximeter en bovenop het dak van de auto zit een geel 'taxi'bordje. Tevens mist de eigenaar een zwart leren jas en een portemonnee met enkele honderden guldens. De auto had het kenteken HX-SH-93. Ook een auto-eigenaar in Reek raakte gedupeerd. Vanmorgen ontdekte hij dat op de Soeterstraat zijn zwarte Mercedes-Benz gestolen was, kenteken HN-JH-28. In de auto lag een autotelefoon, een zonnebril en enkele c.d's. Waarde van de auto is ongeveer f.30.000,--.

AUTO TERUG

De politie trof vanmorgen op de Reekseweg in Zeeland een blauwe Mitsubishi Lancer aan. De sleutels zaten nog in de auto; na onderzoek bleek dat eerder op de dag in Cuijk aangifte gedaan was van diefstal van het voertuig. De eigenaar is inmiddels in kennis gesteld.

RAMKRAKER VOORGELEID

De 24-jarige Pool, die afgelopen vrijdag werd aangehouden als verdacht van het plegen van een ramkraak, is maandag voorgeleid aan de officier van justitie in Den Bosch. De man blijft voorlopig in hechtenis. Tijdens zijn verhoor bij de politie heeft hij bekend dat hij vorige week donderdag met drie landgenoten naar Nederland is gekomen met de bedoeling een ramkraak te plegen. Nadat zij met een gestolen auto de voorpui aan diggelen hadden gereden, reden drie daders met de auto weg in de richting Nistelrode. Na ontdekking door de politie vluchtte de verdachte samen met twee companen de bossen in aan de Nistelrodesedijk in Vorstenbosch. De vierde man reed in de auto van het viertal en is vermoedelijk op dat moment weggereden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie