Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dure nieuwe radarverklikker reageert niet op laser

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-06-99

Radarverklikker werkt niet op lasergun/
Dure nieuwe radarverklikker reageert niet op laser.

Automobilist die politie te slim af denkt te zijn, komt bedrogen uit.

De politie in de stad Utrecht heeft op maandag 14 juni 1999 in de spitsuren op diverse wegen snelheidscontroles gehouden. De snelheid van de passerende motorvoertuigen werd gemeten met de zogenoemde lasergun. De lasergun is een nieuw middel van de politie voor het opsporen van hardrijders. Het middel is in het voorjaar van 1999 in gebruik genomen.

Een automobilist die te hard had gereden en werd staandegehouden, verklaarde dat hij recentelijk voor fl. 1000,- een nieuwe radarverklikker had gekocht. Die zou ook reageren op de straal van de lasergun. Op het moment dat zijn snelheid gecontroleerd werd, reageerde zijn verklikker echter niet.

De politie was bereid de radarverklikker van de automobilist terplaatse een paar keer te testen. Tijdens de test bleek dat de radarverklikker pas echt een signaal gaf als deze ook daadwerkelijk door de laserstraal werd getroffen. De verklikker heeft echter de grootte van een luciferdoosje. De kans dat het apparaatje door de laserstraal wordt geraakt, is in de praktijk verwaarloosbaar klein.

Al met al was deze bestuurder wel erg duur uit. Behalve een boete had hij ook nog eens fl. 1000,- voor niets uitgegeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie