Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Dinsdag 15 Juni

VADER BEDREIGT EX-ECHTGENOTE EN NEEMT ZOONTJE MEE

('s-Hertogenbosch) Maandagavond is een 30-jarige inwoner uit 's-Hertogenbosch op de kruising Celciusstraat / Parallelweg in zijn woonplaats aangehouden als verdacht van bedreiging, vernieling en mishandeling. De man trapte kort voor zijn aanhouding enkele ruiten van de woning van zijn 29-jarige ex-vrouw aan de Copernicuslaan in 's-Hertogenbosch in en verschafte zich tegen de zin van de bewoonster toegang tot de woning. Binnen bedreigde hij de aanwezigen verbaal met de dood en nam zijn achtjarig zoontje mee. De man raakte bij het intrappen van de ruiten gewond aan zijn been. Na zijn aanhouding is de verdachte medische hulp verstekt in het BMC, waarna hij is ingesloten. Het zoontje is weer bij de vrouw teruggebracht. Volgens zijn zeggen was hij vrijwillig met zijn vader meegegaan omdat die zo bloedde. De 29-jarige vrouw was zeer ontdaan door het gebeurde en is bijgestaan door een medewerker van bureau Slachtofferhulp. De man wordt er tevens van verdacht ongeveer een week geleden zijn ex-echtgenoot een gebroken neus te hebben geslagen.

VERDACHTE DIEFSTAL GELD AANGEHOUDEN ('s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen is een 19-jarige Bosschenaar in de woning van zijn ouders aan de Achtste Donk in 's-Hertogenbosch aangehouden als verdacht van diefstal. De man zou zondag jl. in de woning van zijn vriendin aan de Venetiëkade in 's-Hertogenbosch geprobeerd hebben geld te stelen. Een bewoner betrapte hem hierbij op heterdaad. Er is reeds vaker geld gestolen uit de woning. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

FIETSER LICHTGEWOND BIJ AANRIJDING ('s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 39-jarige Bossche fietser op de rotonde bij de Kooikersweg / Rijzertlaan in zijn woonplaats lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De automobilist verleende de fietser geen vrije doorgang. Hij reed door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De auto van de doorrijder, een Opel Calibra, heeft waarschijnlijk lichte schade aan het linkerachterspatbord. De 30-jarige Bosschenaar kwam ten val en liep schaafwonden op. De politie stelt een onderzoek in.

JAS BESCHADIGD ('s-Hertogenbosch)

Maandagavond hebben twee mannen op een bromfiets op het fietspad van de Rompertsebaan in 's-Hertogenbosch de jas van een 61-jarige medebromfietser vernield. Het tweetal passeerde het slachtoffer rechts en maakten een beweging in de richting van de man. Na het passeren bleek de mouw van de leren jas van de man ernstig te zijn beschadigd. Het vermoeden bestaat dat de jongeren in het voorbijrijden met een mes in de mouw hebben gestoken.

AUTODIEFSTAL (Empel)

Maandag is vanaf de Burgemeester Godschalxstraat in Empel een groene VW Golf met kenteken PV-SN-36 ontvreemd. Links achterop de auto zat een sticker van de PNEM.

WONINGINBRAAK (Rosmalen)

Maandag is ingebroken in een woning aan de Polluxstraat in Rosmalen. Toegang is verkregen via de achterzijde van het pand. Uit het huis is o.a. een GSM en een geldbedrag van enkele honderden guldens ontvreemd.

DRONKEN ACHTER HET STUUR ('s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag is een 46-jarige Bosschenaar op de Arnoud van Gelderstraat in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. De man had dermate veel gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

MEISJE ERNSTIG GEWOND BIJ AANRIJDING ('s-Hertogenbosch)

Dinsdagmorgen is een 19-jarige Bossche op de kruising Van Grobbendoncklaan / Aartshertogenlaan in 's-Hertogenbosch ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. Een 27-jarige plaatsgenoot reed met zijn auto tegen het meisje aan, waarna zij ten val kwam. Zij is met diverse verwondingen, waaronder een zware hersenschudding per ambulance overgebracht naar het GZG. De politie onderzoekt de juiste toedracht van het ongeval.

DIEFSTAL AUTO ('s-Hertogenbosch)

Van maandag op dinsdag is vanaf het Coehoornplein in 's-Hertogenbosch een blauwe Mercedes 200 Diesel met het kenteken NS-82-ZJ ontvreemd.

ZAKKENROLLERIJ ('s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag is van een 52-jarige Hinthamse in een schoenenwinkel aan de Schapenmarkt in 's-Hertogenbosch een portemonnee gerold. De portemonnee met een bedrag van ruim honderd gulden is ontvreemd vanuit een handtas. Hetzelfde overkwam een 50-jarige Dussense rond hetzelfde tijdstip in een kledingzaak aan de Schapenmarkt. Uit haar tas is een portemonnee met ongeveer Fl. 100,= weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie