Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorzieningen voor veerverbinding Almere-Haven-Huizen

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 175

15 juni 1999

VOORZIENINGEN VOOR VEERVERBINDING ALMERE-HAVEN-HUIZEN

Onlangs heeft het college van B en W besloten een krediet van 1.600.000,- beschikbaar te stellen voor de aanleg van twee steigers en voorzieningen op de wal bij de veerverbinding Almere-Haven - Huizen. De bedoeling is dat het veer vanaf 1 januari 2000 dagelijks heen en weer gaat varen van Almere naar Huizen en daarmee voorziet in de behoefte van een snelle dagelijkse verbinding met 'de overkant'. Aquanet, een samenwerkingsverband tussen Midnet en rederij Tisset, zal het veer exploiteren.

Het Rijk heeft in het kader van het project Samen Werken aan Bereikbaarheid, een exploitatiesubsidie voor de duur van drie jaar beschikbaar gesteld voor de openbaar vervoerverbinding over water. Voor de realisatie van de veerverbinding Almere-Haven - Huizen stelde het Rijk wel enkele voorwaarden. Een daarvan was dat Huizen en Almere de benodigde voorzieningen op de wal zouden aanleggen. Het nu beschikbaar gestelde krediet van 1.600.000,- is bedoeld voor de aanleg van twee steigers en enkele voorzieningen. Of na het experiment de subsidie voor de aanloopkosten van het veer zal worden omgezet in een exploitatiesubsidie die vergelijkbaar is met het ´gewone´ openbaar vervoer, hangt onder ander af van de kostendekkingsgraad.

Het ontwerp bestaat uit twee aanlegsteigers en een klein gebouw aan de wal op de kop van het havenhoofd. Het gebouw krijgt een ruimte voor kaartverkoop, een klein horecapunt, sanitaire voorzieningen en een kantine voor het varend personeel. Bij het ontwerp van het gebouw is men ervan uitgegaan dat het gebouw er mogelijk tijdelijk zal staan. De gebruikte materialen als glas, hout en staal kunnen worden hergebruikt en de steigers zijn verplaatsbaar. Naast het gebouw en de steigers worden extra parkeerplaatsen, een fietsenstalling en een overdekte wachtruimte aangelegd.

De interesse voor een veerverbinding Almere-Huizen bleek ook in 1998 groot. Het aandeel woon-werk- en woon-schoolverkeer nam toe. Het aandeel van het recreatieve gebruik van de zomerveerdienst is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie