Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Psion introduceert nieuwe Series 5mx

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten van
Psion Nederland

PERSBERICHT

Maak kennis met de nieuwe Series 5mx van PSION

Hoofddorp, 15 juni 1999 - Vandaag heeft Psion Computers, wereldleider op het gebied van palmtop computers, in Londen de Series 5mx geïntroduceerd. De machine combineert mobiele toegang tot het internet en e-mailbereikbaarheid met behulp van een nieuwe zeer snelle processor. De nieuwe machine bevat als eerste palmtop Java van Sun Microsystems. Dit maakt toegang mogelijk tot internetdiensten, zoals het bijhouden van de aandelenkoersen, reserveren van reizen en on-line winkelen.

De 32-bit Series 5mx combineert het bekroonde ontwerp en de innovatieve techniek van de Series 5 met een modieuze zilvergrijze kleur, een nieuw helder touch screen op VGA-breedte met achtergrondverlichting, een pen voor navigatie op het scherm en een gepatenteerd superieur toetsenbord. De Series 5mx met 16MB RAM maakt het de gebruiker mogelijk om tot 4.000 pagina's aan informatie op te slaan. Door middel van CompactFlash geheugenkaarten kan extra geheugen worden toegevoegd (op dit moment tot 96MB).

De Series 5mx wordt gekenmerkt door een windowsachtige interface, zakelijke applicaties en een 36MHz ARM710T RISC processor voor nog snellere communicatie. Dit alles op zakformaat en met een gewicht van slechts 354 gram, inclusief batterijen. Bij normaal gebruik van de machine zijn er twee penlitebatterijen per maand nodig.

Een Virtuele Java Machine staat standaard op de cd-rom die bij de Series 5mx wordt geleverd. Het grootste voordeel voor de gebruiker is de mogelijkheid om Java applets te bekijken als de browser wordt gebruikt. Meer dan 800.000 Java ontwikkelaars zijn nu in staat om programma's geschreven in Java aan te passen voor gebruik op de Psion. Op de Series 5mx draaien bijvoorbeeld applicaties die geschreven zijn met gebruik van standaard Java ontwikkelingsinstrumenten (bijvoorbeeld JDK van Sun, Visual Café van Symantec, Jbuilder van Borland, etc.). Dit betekent een potentiële explosieve groei in de softwareontwikkeling door derden voor de Psion.

Een afspraak tussen Psion en GRIC Communications betekent dat Psion Series 5mx-gebruikers toegang hebben tot nieuws, reis- en lokale informatie dankzij de eerste internetportal ter wereld die speciaal ontwikkeld is voor mobiele palmtop computergebruikers tegen het lokale telefoontarief. Psion-gebruikers zullen in staat zijn om onderweg wereldwijd in te loggen bij lokale internetserviceproviders in plaats van een long-distance'telefoontje naar hun eigen serviceprovider om toegang te verkrijgen tot het internet en e-mail.

De Series 5mx is dé e-mail-laptop voor drukbezette mensen. Eenmaal opengeklapt, synchroniseert de Series 5mx met e-mail op de pc met als extra gemak het internet of het intranet te benaderen en het op afstand e-mail uitwisselen door het gebruik van een aantal mobiele telefoons. De Series 5mx bezit alle benodigde organiserfuncties, heeft een superieur toetsenbord en is aan te sluiten op mobiele telefoons, modems en pc's,' zegt Daniel Doulton, hoofd Product Marketing bij Psion Computers. Met de komst van de Series 5mx wordt een uitbreiding van de mobiele markt verwacht door oplossingen te bieden die relevant zijn voor miljoenen mobiele werkers over de hele wereld,' vertelt hij.

Op zichzelf is de Series 5mx al bijzonder krachtig, maar de machine kan tevens moeiteloos worden verbonden met een desktop pc. Dit vergemakkelijkt het uitwissselen van documenten en de synchronisatie met gegevens op de pc. Psion's vernieuwde pc-connectiviteitssoftware, PsiWin 2.3, wordt standaard geleverd bij de Series 5mx. Hiermee wordt lokale e-mailsynchronisatie met de pc nog gemakkelijker. De ingebouwde conversiebibliotheek van de Series 5mx sluit aan op de nieuwste versie van Microsoft Office, Lotus SmartSuite en Corel Office/Wordperfect. Deze krachtige pc-integratiesoftware biedt gebruikers de gelegenheid om overal ter wereld met desktopdocumenten van Microsoft Windows op hun Series 5mx te werken. Het is ook mogelijk de Series 5mx te verbinden met een Macintosh.

Voor de Series 5mx zijn krachtige communicatieapplicaties verkrijgbaar, te gebruiken in combinatie met zowel gewone als draadloze oplossingen. De e-mailapplicatie staat nu standaard op de ROM, zodat directe e-mailsynchronisatie mogelijk is. Ook wordt de Series 5mx geleverd inclusief een browser en een zend-en-ontvang faxapplicatie.

De frames worden nu door de webbrowser ondersteund, die reeds geschikt was voor de TCP/IP internetstandaarden. Tevens worden SMTP en POP3 e-mailprotocollen ondersteund. De Series 5mx heeft de hoogste schermresolutie van alle beschikbare palmtops en biedt gebruikers de mogelijkheid om documenten, e-mailberichten en webpagina's op volledige breedte te bekijken zonder horizontaal scrollen'.

Ieder standaard desktopmodem kan worden gebruikt om gegevens te verzenden via de telefoonlijn. Voor draadloze communicatie kan de Series 5mx ook een verbinding tot stand brengen met behulp van een groot aantal PC Card modems. Met de Series 5mx infraroodtechnologie kunnen gebruikers draadloos documenten sturen naar een mobiele telefoon, zoals de Ericsson SH888 of de Nokia 8810. Met behulp van de infraroodfaciliteit kunnen documenten worden verzonden naar een printer voorzien van infrarood of naar andere Series 5mx handhelds.

De Series 5mx is voorzien van de nieuwste EPOC-versie van Symbian, de joint venture tussen Psion, Nokia, Motorola en Ericsson. Hierdoor wordt onder andere IrObex (hogere infrarood specificatie) ondersteund, dat het zenden van visitekaartjes en agendagegevens met andere soortgelijke machines mogelijk maakt. Bovendien maakt de nieuwe Contact-applicatie synchronistatie met pc-agendapakketten gebruiksvriendelijker. Andere ingebouwde applicaties van de Series 5mx zijn een tekstverwerker, spreadsheet, kaartenbak en agenda. Deze applicaties zijn vernieuwd en geven gebruikers de mogelijkheid om geheel opgemaakte documenten en ingewikkelde spreadsheets te creëren en maken het zelfs mogelijk om embedded objects' vanuit iedere applicatie in te voegen. Overige ingebouwde software zijn onder andere een calculator met een wetenschappelijke en standaard weergave, wereldinformatie en alarmklok, digitale geluidsopname en een tekenapplicatie. Elke applicatie biedt de mogelijkheid van printen, spellingcontrole, embedded objects' en verschillende zoomniveaus. De Series 5mx bevat zelfs een digitale voicerecorder met 60 minuten opnametijd en verschillende bedieningsknoppen die ook wanneer de machine is gesloten, kunnen worden bediend.

Voor de Series 5mx is een uitgebreide range additionele software beschikbaar, waaronder bijvoorbeeld Berlitz Phrasebook, routeplanner applicaties, financiële software en spelletjes, zoals Monopoly.

De Series 5mx palmtop computer is het resultaat van veertien jaar ervaring in de handheldmarkt. Een markt die Psion steeds heeft gedomineerd met verkopen van meer dan 3,5 miljoen machines. De Nederlandstalige versie van Series 5mx is vanaf september 1999 leverbaar. De Engelstalige versie is vanaf juli 1999 beperkt beschikbaar. De prijs van de Series 5mx inclusief de connectiviteitssoftware en seriële kabel is 1399,- inclusief btw.

Psion Nederland BV gevestigd te Hoofddorp, distribueert handheld- en palmtop computers, programmatuur en datacommunicatieproducten. Het assortiment van Psion-producten omvat een grote verscheidenheid aan modellen, software en randapparatuur. De Psion-producten worden verkocht via een uitgebreid netwerk van dealers en distributeurs.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...