Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw zorgberaad voor Rijnmond Zuid

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

15 juni 1999

Nieuw zorgberaad voor Rijnmond Zuid

Het nieuwe Zorgberaad Rijnmond Zuid gaat binnen een jaar een regiovisie opstellen. Dit houdt in dat afspraken gemaakt worden, zodat de zorgverlening in de regio beter afgestemd kan worden op de behoefte van de consument/patiënt. Het hoofddoel is het oplossen van knelpunten in de zorgverlening door het bevorderen van samenwerking en afstemming tussen de verschillende soorten van zorg. Dit moet leiden tot afspraken tussen ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg om te voorkomen dat mensen zonder de nodige hulp en ondersteuning uit het ziekenhuis worden ontslagen. Ook het probleem van de wachtlijsten komt dan aan de orde. Een ander aandachtspunt is patiënten die meerdere vormen van zorg nodig hebben of een combinatie van zorgvormen. Ook kan bijvoorbeeld gekeken worden naar oplossingen voor knelpunten in de huisvesting voor ouderen.

Het Zorgberaad Rijnmond Zuid richt zich op de totale zorg. Zo zijn ziekenhuizen, psychiatrische ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties, huisartsen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen, RIAGG en instellingen voor (verstandelijk) gehandicapten bij het beraad betrokken. Het gebied Rijnmond Zuid omvat de gemeenten in de Hoeksche Waard, op Goeree Overflakkee, Voorne Putten Rozenburg en de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk, Albrandswaard en Heerjansdam.

Het onlangs ingestelde Zorgberaad Rijnmond Zuid is een platform dat bestaat uit regionale vertegenwoordigers van de zorgvragers, de gezondheidszorginstellingen, de gemeenten en de zorgverzekeraars.

De zorgvragers worden vertegenwoordigd door de leden van het regionaal consumenten/patiëntenplatform Rijnmond. Namens de zorgverzekeraars neemt OZ Zorgverzekeringen deel aan dit traject.

In de regio worden reeds vele zaken afgestemd per deelgebied of binnen een bepaalde zorgvorm. Maar niet elk deelgebied heeft bijvoorbeeld een ziekenhuis. Het is de bedoeling om in de nieuwe regiovisie de bestaande samenwerking juist te verbreden door alle betrokken partijen te betrekken uit de gehele regi0. De provincie Zuid-Holland ondersteunt dit traject en Provinciale Staten van Zuid-Holland stellen de regiovisie vast.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie