Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

25.000,-- voor Dollard Festival 1999

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 15 juni 1999 Persbericht nr. 144

ƒ 25.000,-- voor Dollard Festival 1999

GS hebben besloten een subsidie te verlenen van ƒ 25.000,-- aan het Dollard Festival 1999. Dit tweejaarlijkse grensoverschrijdende festival is voornamelijk bedoeld om de aandacht te vestigen op de rijke orgelcultuur van de provincie Groningen en Ostfriesland. Vaste onderdelen van het festival zijn concerten, excursies en een seminar. GS vinden het van belang dit festival te subsidiëren, gezien het (inter)nationale belang (zowel op cultureel als het toeristisch gebied) en de hoge kwaliteit van het festival.

Sinds 1981 vindt in de provincie Groningen en Ostfriesland het Dollard Festival plaats. Deze tiende Dollard Festival wordt gehouden in de periode van 13 tot en met 22 augustus a.s. Een speerpunt in het festival 1999 is de aandacht voor de muziekcultuur van Groningen en Ost-Friesland vanaf de Middeleeuwen tot de 19e eeuw. Recente ontdekkingen van klaviermuziek van Martini-organist Lustig, maar ook een herontdekte sonate van de 19e eeuwer Rinke van Bruggen zullen voor het eerst te horen zijn. Daarnaast staat het clavichord centraal, een onderschat instrument, waarvoor voor het eerst in Nederland op ruime schaal aandacht wordt gevraagd. Het Wohlemperietes Klavier van Bach wordt integraal uitgevoerd door solisten van wereldfaam (Masaaki Suzuki en Chrisoph Bossert) die beide nog nooit in deze regio te horen zijn geweest. Het Dollard Festival is het enige oude-muziekfestival in het noorden van het land, waarin de orgelcultuur op een vernieuwende wijze gepresenteerd wordt.

De doelstelling - de aandacht vestigen op de rijke orgelcultuur die in de provincie Groningen en Ostfriesland voorhanden is - spreekt het college van GS zeer aan en dit is dan ook een belangrijke reden om ook dit jaar weer het Dollard Festival te subsidiëren.Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Agnes Delstra, afdeling Bstuurscontacten, provincie Groningen, 050 - 3164324.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie