Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie achter initiatief oprichten asfaltbank Utrecht

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
15 juni 1999

PROVINCIE UTRECHT STAAT ACHTER INITIATIEF OPRICHTEN ASFALTBANK UTRECHT

De provincie Utrecht heeft samen met het bedrijfsleven, bestaande uit de acht grootste wegenbouwbedrijven opererend onder de naam Asfaltbank Utrecht B.V., een samenwerkingsovereenkomst opgesteld om een asfaltbank op te richten. Het initiatief is afkomstig van het bedrijfsleven zelf. De overeenkomst is bedoeld om gezamenlijk een impuls te geven aan een verantwoord hergebruik van teerhoudend asfaltgranulaat (TAG) binnen de provincie Utrecht. Teerhoudend asfalt is een gevaarlijke stof die in grote hoeveelheden vrijkomt bij bouw- en sloopwerkzaamheden aan wegen. Het hergebruik hiervan vindt op grote schaal plaats, echter niet altijd op (geheel) milieuhygiënisch verantwoorde wijze. Met het oprichten van de asfaltbank brengt de provincie hier samen met het bedrijfsleven verandering in. De overeenkomst tot het oprichten van de asfaltbank wordt binnen enkele weken ondertekend.

Belang asfaltbank voor de provincie
Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst wordt uitvoering gegeven aan de doelstellingen van het project convenanten voor het stimuleren van de toepassing in wegen van secundaire grondstoffen uit het Provinciaal Milieubeleidsplan. De asfaltbank biedt vanuit het wegen- en milieubelang een garantie dat het TAG op de wettelijk voorgeschreven en milieuhygiënische wijze wordt hergebruikt. Tijdens het hele proces van sloop tot hergebruik blijft duidelijk wat er met het teerverontreinigd asfalt gebeurt en in welk werk het wordt hergebruikt. Dit geeft tevens een positief impuls aan de handhavende activiteiten van de provincie. Er zal minder noodzaak zijn tot handhavend optreden. (Voor informatie: Susan van Vliet, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 31 51)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie