Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Limburg: Bijdrage PNEM/MEGA regionale TV in alle openheid

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Bijdrage PNEM/MEGA regionale TV in alle openheid


91/99

Maastricht, 15 juni 1999

BIJDRAGE PNEM/MEGA REGIONALE TV IN ALLE OPENHEID

In een artikel in De Limburger van vandaag wordt gesuggereerd dat de provincie de bijdrage van PNEM/MEGA ad fl. 2 miljoen ten behoeve van de regionale omroep via een verborgen en geheimzinnige constructie zou hebben gerealiseerd. Dat is volstrekt onjuist.

In 1997 heeft MEGA ook al een bijdrage verstrekt aan de regionale omroep door middel van een achtergestelde lening en op basis van dezelfde constructie. Deze constructie is overigens bedacht door de financiële expert, die het ministerie van OC&W in 1997 had ingeschakeld om de financiële positie van de regionale televisie-omroepen te beoordelen in het licht van de matching.

Ook de regionale omroep in Noord-Brabant ontvangt sinds 1997 jaarlijks een bijdrage van het energiebedrijf via deze constructie.

Dat de bijdrage van PNEM/MEGA nog niet naar buiten is gebracht, heeft te maken met het feit dat Commissariaat voor de Media en OC&W nog moeten instemmen met de opzet van de samenwerking. Op het moment dat die instemming er is, worden nadere afspraken gemaakt met PNEM/MEGA. Pas op dat moment is daadwerkelijk sprake van een bijdrage van die kant. Dat is ook het moment waarop een en ander als definitief naar buiten kan worden gebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie