Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieubewust bouwen in het Wateringse Veld Den Haag

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

15 juni 1999

Milieubewust bouwen in het Wateringse Veld

15 juni is verschenen het jaarverslag 1998 van de Ontwikkelingscombinatie Wateringse Veld BV. Wateringse Veld is een VINEX-locatie aan de zuidrand van Den Haag waar in totaal 8000 woningen worden gerealiseerd. Zij krijgt steeds meer de kenmerken van een nieuw stukje Den Haag. Meer dan 400 woningen zijn in 1998 opgeleverd en meer dan 1400 zijn in aanbouw genomen welke in 1999 worden opgeleverd.

Door het door de OCWV ingestelde kwaliteitsfonds zijn het afgelopen jaar een aantal projecten in de openbare ruimte aangewezen die speciale financile steun krijgen. Onder andere wordt bijgedragen aan een basketbalveld op het dak van een openbare school. Een van de kunstprojecten in de openbare ruimte is in 1998 deels gerealiseerd. Via mooi ontworpen goten loopt het regenwater in Parkbuurt Oosteinde via grote uitstorten het Hemelwater in. Speciale watertafels zullen het beeld van de kademuur completeren. Het afgelopen jaar is een groot deel van het trac van tramlijn 17 gerealiseerd. Deze tram zal vanaf eind augustus 1999 rijden vanaf Den Haag centraal, door Rijswijk naar Wateringse Veld. Daarnaast zijn een aantal belangrijke verwervingen gedaan. Hierdoor kunnen de plannen verder ontwikkeld worden. De bouw van de permanente huisvesting voor de Prot.Chr. school de Gantel aan de Laan van Wateringse Veld heeft in 1998 een aanvang genomen. Momenteel is zij met nog twee basisscholen gehuisvest in de zogenaamde schoolwoningen aan het Luchtenburgplein. Wanneer alle schoolgebouwen gereed zijn wordt dit gebouw omgezet in drie eengezinswoningen. In Wateringse Veld wordt gewerkt volgens de uitgangspunten vastgelegd in de Nota Milieubewust Bouwen. Het ambitieniveau voor Wateringse Veld is hoger dan die verordening aangeeft. Drie buurten van Wateringse Veld zijn het kerngebied van de actie Zonnestroom in Den Haag, het convenant tussen de gemeenten Den Haag en Rotterdam en de Eneco inzake zonne-energie. In bovengenoemde buurten krijgen circa 890 van de 1220 woningen zonnepanelen. Daarnaast worden veel woningen uitgerust met zonneboilers (in de eerste buurt al 20%).

Voor meer informatie over Wateringse Veld in het algemeen of toezending van het jaarverslag contact opnemen met:

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie