Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Controle onrechtmatig gebruik 10.000 Haagse woningen

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

15 juni 1999

10.000 woningen worden gecontroleerd op onrechtmatig gebruik

De gezamenlijke aanpak van gemeente en corporaties van de onrechtmatige bewoning en de illegale kamerverhuur werpt vruchten af. B&W van Den Haag stellen de gemeenteraad 10.000 vooraf geselecteerde adressen te gaan controleren. Daarmee kan 80% van het onrechtmatig gebruik worden opgespoord en tot een beheersbare situatie teruggebracht. Het betreft woningen van corporaties, maar ook particuliere koop- en huurwoningen in verschillende Haagse wijken.

Sinds 1996 pakken de gemeente en de woningcorporaties gezamenlijk de onrechtmatige bewoning in Den Haag aan. Zo wordt het woningbezit van de corporaties projectmatig doorgelicht. In april 1997 opende de dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Den Haag het Meldpunt Onrechtmatige Bewoning, waar inmiddels zo'n 850 meldingen van al of niet vermeend onrechtmatig woninggebruik zijn binnengekomen.

Deze aanpak leidt tot goede resultaten, zo rapporteert de gemeentelijke werkgroep TIKOB (Taakorganisatie Illegale Kamerverhuur en Onrechtmatige Bewoning). B&W stellen de raad daarom voor de inspanningen op het terrein van de opsporing en bestrijding van onrechtmatige bewoning te intensiveren. Het is de bedoeling dit in samenhang met de bestrijding van de illegale kamerverhuur in de stad op gedeconcentreerde wijze te gaan uitvoeren. Samenwerking wordt gezocht met de handhavingsteams die in de verschillende wijken actief zijn.

B&W van Den Haag verwachten met een projectmatige, gebiedsgerichte aanpak 10.000 vooraf geselecteerde adressen te kunnen controleren. Daarmee kan 80% van het onrechtmatig gebruik worden getackeld en wordt de situatie in wijken als Zeeheldenkwartier, Bomen- en Bloemenbuurt, Laakkwartier, Centrum en Transvaal tot een beheersbaar niveau teruggebracht. De controles gaan in de tweede helft van 1999 van start. Het gaat zowel om woningen van corporaties als om particuliere koop- en huurwoningen.

Het Meldpunt Onrechtmatige Bewoning is - desgewenst anoniem - bereikbaar onder telefoonnummer 353.4065 en 353.4260.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie