Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weert in de strijd om groenste stad van Nederland

Datum nieuwsfeit: 15-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weert


15 juni 1999
Oproep aan inwoners en bedrijven: verzorg gevel en tuin GEMEENTE WEERT IN DE STRIJD OM GROENSTE STAD VAN NEDERLAND

Wordt Weert de groenste stad van Nederland? Weert is een van de tien genomineerde gemeenten voor de Entente Florale Nederland 1999, de prijs voor de beste, groenste stad of dorp. De andere gemeenten zijn Zundert, Oss, St. Oedenrode, Vaals, Stein, Gendringen, Zuidhorn, Heemstede en Leusden. De gemeente doet daarom een oproep aan al haar inwoners en bedrijven hun tuinen, balkons en gevels zo goed mogelijk te verzorgen, zodat het groen in zijn geheel net, ordelijk en schoon oogt. Zo maakt Weert meer kans deze prijs in de wacht te slepen. Op vrijdag 9 juli a.s. wordt de gemeente Weert gekeurd door de organisatie van deze wedstrijd. Daarvoor komt de vaste keuringscommissie met ca. 7 personen naar Weert. Deze commissie volgt een van tevoren vastgestelde route door de gemeente. Wie wil weten of de jury ook door de eigen straat komt, kan in het Infocentrum van de gemeente in de hal van het stadhuis een plattegrond met de route bekijken.

Natuurlijk zijn er aan deze wedstrijd voorwaarden verbonden. Zo moet de gemeente bijv. verschillende typen groenvoorziening bezitten, van natuurlijk tot cultuurlijk groen. Deze dienen in een goede staat van onderhoud te verkeren. Maar de jury vindt het ook belangrijk dat het openbare, particuliere en bedrijfsgroen ook het gezamenlijke enthousiasme uitstraalt van de overheid, burgers en bedrijfsleven.

Doel
Doel van de Entente Florale is bij te dragen tot de verbetering van het woon-, werk- en leefmilieu, door steden en dorpen en ook particulieren te activeren meer zorg te besteden aan de groenvoorziening en de bloemversieringen van o.a. gevels, plantsoenen en particuliere tuinen. De Entente Florale is een internationale wedstrijd op groenvoorzieningsgebied (zowel openbaar als particulier) die 18 jaar geleden is gestart in Engeland en Frankrijk. In 1998 is Entente Florale Nederland opgericht. De Nederlandse winnaar in 1999 doet in 2000 mee aan de internationale wedstrijd waaraan zon 15 landen deelnemen. In oktober maakt de organisatie bekend welke gemeenten de gouden, zilveren en bronzen bekroningen krijgen. In dezelfde maand worden de prijzen uitgereikt.

Organisaties
In Entente Florale Nederland zijn vertegenwoordigd het Produktschap Tuinbouw, de vakgroep Groen, Natuur en Landschap van de Vereniging Stadswerk Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur, het Nederlands Bureau voor Toerisme en de Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie