Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede Waterhuishoudingsplan Friesland

Datum nieuwsfeit: 16-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

GS stellen ontw.-Tweede Waterhuishoudingsplan Fryslân en Uitvoeringsprogramma voorlopig vast

Op 15 juni 1999 hebben Gedeputeerde Staten van Fryslân het ontwerp-Tweede Waterhuishoudingsplan Fryslân 2000-2008 en het daarbij behorende uitvoerings-programma voorlopig vastgesteld. De financiële gevolgen, zoals weergegeven in het slot van het uitvoeringsprogramma, worden meegewogen bij het opstellen van een financieel hoofdstuk van het Beleidsprogramma. Dit programma wordt in het najaar van 1999 aan Provinciale Staten aangeboden.

Tijdens het vooroverleg is gebleken dat het ontwerp-plan als gevolg van het open planproces, waarbij tal van maatschappelijke organisaties en overheden waren betrokken, kan rekenen op een breed draagvlak. Op 1 juli a.s. komen de statencommissie Waterstaat en Milieubeheer en de statencommissie Ruimtelijke Ordening bijeen om de inspraakrijpheid van het ontwerp te beoordelen. Als dit goed uitpakt zal het ontwerp-waterhuishoudingsplan gedurende de maanden september tot en met november 1999 de inspraak-procedure volgen.

In februari 2000 zullen Gedeputeerde Staten een besluit nemen over de inspraakreacties en het plan nader vaststellen. In maart 2000 vindt dan de inhoudelijke beoordeling door de beide genoemde statencommissies plaats. Daarna wordt het plan in april 2000 ter vaststelling aangeboden aan Provinciale Staten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie