Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lancering EXPAT infobase: wonen en werken in andere cultuur

Datum nieuwsfeit: 16-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSINFORMATIE

16 juni 1999

Lancering EXPAT infobase: de databank met informatie van ervaren expatriates voor toekomstige expatriates

Met de EXPAT infobase voorzien het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) en Intermediair Online in de behoefte aan informatie over wonen en werken in een andere cultuur. De EXPAT infobase - een uniek samenwerkingsverband tussen het KIT en Intermediair Online- is een groeiende database die nuttige informatie van ervaren expatriates voor toekomstige expatriates verzamelt. Vanaf 15 juni is de EXPAT infobase voor het eerst te raadplegen via de websites van beide organisaties.

Meer dan 1200 expatriates vanuit de hele wereld reageerden reeds op een uitgebreide vragenlijst die de basis voor de database vormt. Door middel van zoekopdrachten per regio en thema, geeft de EXPAT infobase antwoord op vragen hoe bijvoorbeeld de managementcultuur in Zuidoost Azië is, of hoe expats de medische zorg in Zuidelijk Afrika ervaren. De EXPAT infobase richt zich niet alleen op de expatriate zelf, maar is ook een informatiebron voor de begeleidende partner en andere gezins- en familieleden.

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen
Het KIT is een internationaal kenniscentrum en heeft in tientallen jaren een uitgebreide expertise op het terrein van expatriates opgebouwd. Het KIT is toonaangevend op het gebied van interculturele taal-, communicatie- en managementtrainingen. In de op maat gemaakte cursusprogramma's combineert het KIT de kwaliteit en de kennis van een groot aantal eigen specialisten, en maakt gebruik van een netwerk van externe ervaringsdeskundigen.

Intermediair Online
Intermediair Online is een vacaturesite met dagelijks actualiteiten over arbeidsmarkt- en loopbaanontwikkelingen voor hoger opgeleiden die op een efficiknte manier op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. De vacaturebank op de site bevat wekelijks circa 1750 vacatures. Een selectie uit deze vacatures kan wekelijks per email worden ontvangen. Daarnaast biedt Intermediair Online o.a. het Salariskompas, de rubriek Werk en Recht en interactieve persoonlijkheidstesten.

Voor meer informatie:

 
Koninklijk Instituut voor de Tropen Intermediair Online 
Yolande van Overbeek         Bert Wiggers, Manager Nieuwe Media 
020 - 5688 660            020 - 4875 282 
email (y.v.overbeek@kit.nl)      email (bwiggers@euronet.nl) 
www.kit.nl              www.intermediair.nl/expats 

 
__________________________________________________ 
Masha Kodden        Marketing Nieuwe Media 
tel: 020 4875395     VNU Business Publications 
fax: 020 4875793           Postbus 9194 
email: (m.kodden@bpa.nl)      1006 CC Amsterdam 
 
www.intermediair.nl 
www.intermediair.nl/finance 
www.intermediair.nl/student 
www.pwnet.nl 
www.mbaplaza.com 
__________________________________________________ 

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie