Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 16-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 17-06-99

Persberichten provincie Groningen/
Woensdag 16 juni 1999

Dagelijkse persberichten districten Oost, Noord, West en Midden

Zevenhuizen: Vrachtwagencombinatie in de sloot
Op de Kromme Kolk in zevenhuizen is een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zevenhuizen dinsdagochtend met zijn combinatie van de weg geraakt. Een te sterke stuurcorrectie nadat de wielen in de berm kwamen waren er de oorzaak van dat de wagen in de sloot terechtkwam. De chauffeur is met nekklachten naar het Martiniziekenhuis gebracht. Daar is ook een bloedproef van hem afgenomen.

Ulrum: Verwaarloosde katten en honden aangetroffen In een woning aan de Spoorstraat in Ulrum is dinsdagochtend een aantal honden en katten die verwaarloosd waren aangetroffen. De vier honden en drie katten zijn door de dierenarts bekeken en naar een dierenasiel gebracht. De bewoners waren niet thuis maar worden aangesproken op de dierenverwaarlozing.

Hoogezand / Kropswolde: Snelheidscontroles
Op de Industrieweg in Hoogezand is dinsdag op snelheid gecontroleerd. Van de 422 passerende oertuigen reden er 96 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/uur daar waar 50 km/uur is toegestaan. Op de Woldweg in Kropswolde is ook gecontroleerd. Daar reden er 745 voertuigen langs de controleapparatuur. (6 reden te snel, met een hoogst gemeten snelheid van 77 km/uur daar waar 50 km/uur is toegestaan.

Hoogezand: Rijden onder invloed
Een 29-jarige automobilist uit Hoogezand is dinsdagavond op de winkelhoek in Hoogezand betrapt op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 0.55. Hij kreeg een transactievoorstel van f 390.- en een dagvaarding.

Termunten: Hennepplantage
In een woning aan de Houwerdastraat te Termunten heeft de politie dinsdagmiddag een hennepplantage opgerold. In totaal 27 grote planten en 600 kleine hennepplanten zijn in beslag genomen. Verder zijn overige benodigdheden zoals acht lampen, een ventilator, afzuiger en een assimilatiepomp meegenomen. Tegen de 67-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: Ongeval bromfietser met fietser
Een 32-jarige fietser uit Delfzijl verleende bij het oversteken van de Provincialeweg N362 dinsdagochtend geen voorrang aan een 19-jarige plaatsgenoot op een brommer. Beiden kwamen ten val en zijn met nekklachten naar het Delfzichtziekenhuis gebracht. De fiets raakte totaal vernield.

Delfzijl: Inbraak in container
Uit een container die staat op een bedrijventerrein aan de Oosterhorn in Delfzijl zijn acht portofoons, een GSM en werkkleding weggenomen. Het hangslot van de container werd geforceerd.

Delfzijl: Vervelende vrouw in café
De politie heeft dinsdagmiddag een 29-jarige vrouw uit Appingedam in een café in de Kerkstraat te Delfzijl aangehouden. De vrouw die zich vervelend gedroeg in het café werd er door de 29-jarige barkeepster uitgezet. De vrouw werkte hier niet aan mee en de barkeepster verloor in de schermutseling haar bril en waarschuwde daarna de politie. De vrouw wilde het café niet verlaten en werd daarop voor huisvredebreuk en vernieling aangehouden. Op het bureau bleek dat de vrouw nog twee weken gevangenisstraf tegoed had. Zij is ingesloten voor justitie.

Stadskanaal: Rijden onder invloed
Een 36-jarige automobilist uit Nieuw Buinen is dinsdagnacht op de Gedempte Vleddermond in Stadskanaal gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies 1.65 promille. De man zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een dagvaarding gekregen.

Voor nadere informatie, afdeling Voorlichting; 050-599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie