Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Douches sportschool De Gors Purmerend tijdelijk gesloten

Datum nieuwsfeit: 16-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Woensdag 16 juni
Herendouches sportschool De Gors te Purmerend tijdelijk gesloten door provincie en eigenaar

Op woensdagmiddag 16 juni is uit het heronderzoek van bureau Omegam (in opdracht van de provincie uitgevoerd) gebleken dat de legionella-bacterie is aangetroffen in de herendouches van sportschool De Gors te Purmerend. Dit ondanks eerder genomen maatregelen die de eigenaar vorige week op aanwijzing van de provincie zelf heeft genomen. Nadat toen de bacterie in de whirlpool werd ontdekt, heeft de eigenaar deze onmiddellijk afgesloten voor het publiek. Direct daarna heeft hij bureau Omegam ingeschakeld om onder toezicht van de provincie het complete watersysteem met heet water krachtig door te spoelen. Dit is de gebruikelijke maatregel die alle deskundigen aanbevelen. Om te onderzoeken of de doorspoeling de legionella volledig heeft verwijderd, heeft Omegam in opdracht van de provincie op woensdag 9 juni een herbemonstering uitgevoerd. Uit het testresultaat- dat wij eind vanmiddag ontvingen- bleek dat de whirlpool schoon geworden is. Nu blijkt echter legionella in de herendouches aanwezig. Terwijl de eigenaar dit nog niet wist, heeft hij op eigen initiatief donderdag 10 en vrijdag 11 juni door een erkend installateur opnieuw alle koud- en heetwaterleidingen met heet water en chloor krachtig laten doorspoelen en daarna herbemonstering laten uitvoeren. De testuitslag hiervan wordt over enige dagen verwacht. De doorspoeling zal vrijdag 18 juni worden herhaald.

Om ieder gezondheidsrisico uit te sluiten, heeft de provincie nu samen met de eigenaar besloten de herendouches voor bezoekers tijdelijk te sluiten. De provincie controleert vanavond in De Gors of dit ook is gebeurd. Na doorspoeling zullen opnieuw monsters worden genomen. De herendouches blijven gesloten, totdat onomstotelijk is vastgesteld dat de legionella hieruit definitief is verwijderd.

Inlichtingen: Krijn van Rijn, tel. (023) 514 40 45

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie