Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Schiedam

Datum nieuwsfeit: 16-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

16 juni 1999

Bank overvallen
SCHIEDAM -- Dinsdagochtend omstreeks kwart over tien heeft een nog onbekende man een overval gepleegd op het noodgebouw van een bank aan het Rubensplein.
De man kwam de bank binnen, zette een vuurwapen tegen het hoofd van een klant en eiste geld. Met een nog onbekend geldbedrag verliet hij vervolgens het bankfiliaal. Een medeverdachte stond op een bromscooter op hem te wachten. Het tweetal reed de Graaf Florisstraat in en sloeg vervolgens linksaf de J.A. Alberdingk Thijmstraat in. Vanaf daar ontbreekt nog elk spoor. De politie van het district Schiedam stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen of anderen die over informatie beschikken ten aanzien van dit misdrijf om contact op te nemen met het politiebureau in Schiedam, telefoon 010-27 40205.

Jongen aangehouden na mishandeling
SCHIEDAM -- Woensdagochtend omstreeks zes uur hield de politie van het district Schiedam een 18-jarige Schiedammer aan. De man wordt ervan verdacht zaterdag 12 juni omstreeks 17.00 uur op het Lisztplein samen met twee nog onbekende mannen een 16-jarige Schiedammer te hebben mishandeld. De jongen fietste samen met zijn 14-jarige broer over het Lisztplein toen hij door het drietal werd lastiggevallen. De drie sloten hem in, sloegen hem en trokken hem van zijn fiets, waardoor de jongen op de grond viel. Terwijl hij op de grond lag, werd hij door het drietal geschopt en geslagen. Toen een voorbijganger de jongens toeriep, ging het drietal er vandoor in de richting van het Schubertplein.
De 18-jarige Schiedammer wordt vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie in Rotterdam. De politie zet het onderzoek naar de twee medeverdachten voort. Zij verzoekt getuigen van de mishandeling contact op te nemen met het politiebureau in Schiedam, telefoon 010-2744459.

Oplettende burgers houden brommerdief aan
SCHIEDAM -- Dinsdagmiddag omstreeks kwart over een hielden twee oplettende burgers op de Hoofdstraat een 15-jarige Rotterdammer aan die even tevoren in de Nieuwe Maasstraat een bromfiets had gestolen. De twee stonden in de Nieuwe Maasstraat te praten toen ze zagen dat de jongen de bromfiets wegnam. Ze stapten daarop in de auto en zetten de achtervolging in. In de Hoofdstraat wisten ze de 15-jarige brommerdief klem te rijden. De jongen werd overgedragen aan de politie van het district Schiedam en overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets kon worden teruggeven aan de gelukkige eigenaar.

Brand in woning
SCHIEDAM -- Dinsdagavond omstreeks kwart voor twaalf kwam bij de politie van het district Schiedam de melding binnen dat er brand was in een woning aan de Singel.
Ter plaatse bleek dat er brand woedde in een van de kamers op de tweede verdieping en dat er nog enkele bewoners in het pand aanwezig waren. Politiemensen hebben daarop de bewoners gewaarschuwd en uit de woning gehaald. De brandweer kwam ter plekke en bluste het vuur. Nadat bewoners meldden dat er nog iemand in het pand moest zijn, stelde de brandweer een onderzoek in en trof op het dak van het pand een 39-jarige Schiedammer aan. De man werd door een ambulance ter observatie overgebracht naar het Schieland ziekenhuis. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie