Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jongeren en wethouders Delfzijl zoeken plek skatebaan

Datum nieuwsfeit: 17-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

15-06-1999

Jongeren en wethouders Delfzijl op fiets langs mogelijke plek voor skatebaan

Leden van de skate-skeeler werkgroep gaan met de wethouders de heren H.B.G. Ketting (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu) en A.J. Huisman (Welzijn en Onderwijs) van de gemeente Delfzijl, per fiets, een aantal lokaties bekijken die mogelijk geschikt zijn voor de plaatsing van een skatebaan. De skate-skeeler groep bestaat uit leden van de JongerenRaad van de gemeente Delfzijl. Door samen met de wethouders de plekken te bekijken hopen de jongeren de definitieve skateplaats snel te bepalen.

In maart heeft het bestuur van de JongerenRaad een brief gestuurd naar alle jongeren in de gemeente Delfzijl. In deze brief werd onder andere gevraagd op welke plek jongeren een skatebaan zouden willen in Delfzijl. De werkgroep heeft de teruggestuurde suggesties meegenomen bij het bepalen van de plekken.

Niet iedere lokatie is geschikt voor een skatebaan. De ondergrond moet vlak zijn en de plek groot genoeg. Het is voor jongeren ook belangrijk dat de plek "vet" is. Jongeren willen graag zien en gezien worden. De voorkeur van de jongeren gaat uit naar een midi-ramp met een hoogte van 1 meter 80. Dit straat-skate element wordt ook wel een half-pipe genoemd.

Op donderdag 17-06-1999 om 17.00 uur gaat de fietstocht van start vanaf het gemeentehuis. Het gezelschap gaat eerst het voormalig Maring terrein bij de dijk bekijken. Daarna langs het politiebureau via de Julianalaan en de Jachtlaan naar een plek achter de steenfabriek. Dan worden er een aantal lokaties in de buurt van het Delfzicht Ziekenhuis bekeken. Via het Bosplan Tuikwerderrak en de Hogelandsterweg wordt er naar de laatste plaats gefietst. Deze ligt aan het Zwet.

Iedereen die mee wil kan zich bij de groep aansluiten.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt Erik Bakker, projectleider van de skate-skeeler werkgroep, telefoon 0596-628630 en mevrouw S. Schaap, telefoon 0596-639323.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie