Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Devote neemt e-commerce bedrijf Insite definitief over

Datum nieuwsfeit: 17-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
17-06-1999: Devote neemt e-commerce bedrijf Insite bv definitief over

Devote N.V.

Bunnik, 17 juni 1999 * In aansluiting op het persbericht van 4 juni jl. maakt de Raad van Bestuur van Devote N.V. * ontwikkelen en implementeren van Business- & IT-architectuur * bekend dat definitieve overeenstemming is bereikt over de overname van Insite bv te Zwolle.

Zoals verwacht vindt de overname gefaseerd plaats. In de eerste fase verwerft Devote een belang van 51% in Insite. Dit belang wordt met ingang van 1 juli 1999 in de resultaten van Devote geconsolideerd. Deze fase van de transactie wordt voldaan in contanten.
De resterende 49% van de aandelen van Insite bv wordt per 1 april 2002 overgenomen.

Voor Devote betekent de acquisitie van Insite (33 medewerkers, omzet in 1998
* 2 miljoen) een verdieping van het dienstenaanbod naar klanten. Met Insite beschikt Devote over de toponderneming in Nederland op het gebied van bedrijfsmatige internettoepassingen. Dankzij Insite kan Devote opdrachtgevers gedetailleerde kennis en ervaring bieden op het strategische terrein van e-commerce. Ook zullen Devote en Insite gezamenlijk turn-key e-commerce projecten aanbieden vanuit het verlengde van de architectuuractiviteiten van Devote. Daarmee heeft Devote dit voor de toekomst zo belangrijke deelsegment van de IT-markt goed afgedekt.

Insite is gespecialiseerd in onder meer het ontwikkelen en implementeren van e-commerce projecten en interactieve applicaties met behulp van internettechnologie, het ontwikkelen van intranettoepassingen en van de voor al deze toepassingen benodigde websites.
Tot de opdrachtgevers van Insite behoren ongeveer 100 ondernemingen waaronder Wehkamp, Ohra, Nederlandse Gasunie, Macintosh Retail Group, Baan, Siemens Nederland en Libertel.
Insite maakt een snelle groei door en verwacht de komende jaren een voortzetting van de huidige forse groei.
Het is de bedoeling dat Insite de activiteiten onder het bestaande management en onder eigen naam zal voortzetten.

Profiel Devote
Devote opereert in de top van de automatiseringsmarkt. Haar opdrachtgevers zijn de top-100 van grootste in Nederland opererende ondernemingen. Devote verdiept zich eerst in zowel de business als de IT-problematiek van de opdrachtgever. Vervolgens ontwerpt en implementeert Devote de optimale architectuur voor de informatiesystemen, geheel toegesneden op de betreffende business problematiek
Devote, sinds februari jl. genoteerd aan AEX Exchanges, behaalde in 1998 een omzet van

* 17,2 miljoen en een nettowinst van * 2,4 miljoen.

Bunnik, 17 juni 1999
De Raad van Bestuur van Devote N.V.

Voor nadere informatie:
Ir. R.J. Verweij, directeur, telefoon: 030 - 656 9010

Zie ook de websites www.devote.nl en www.insite.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie