Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haarlem scoort goed in onderzoek stadscentra

Datum nieuwsfeit: 17-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Haarlem scoort goed in landelijk onderzoek naar kwaliteit en bereikbaarheid stadscentra

Haarlem komt heel goed uit de bus in een landelijk onderzoek naar de relatie tussen de kwaliteit van het stadscentrum en de bereikbaarheid per auto daarvan. De Rijksuniversiteit van Groningen heeft deze relatie onderzocht bij dertig Nederlandse gemeenten, waaronder Haarlem. Uit het onderzoek blijkt dat de bereikbaarheid per auto en de kwaliteit van het centrum afhankelijk zijn van elkaar op de volgende manier: weinig attractieve centra bieden vaak een goede parkeerkwaliteit, terwijl aantrekkelijke stadscentra een slechte bereikbaarheid hebben. Haarlem maakt hierop een uitzondering door op beide gebieden goed te scoren. Zowel de kwaliteit van de binnenstad als de bereikbaarheid per auto scoren boven gemiddeld.

Haarlem is, met onder andere Leiden en Zeist, één van de weinige gemeenten die goed scoort. Het onderzoek is gepubliceerd in het blad Verkeerskunde van mei 1999.

Ook uit de "checklist 1999, bereikbaarheid van winkelcentra" van het hoofdbedrijfschap Detailhandel scoort Haarlem bovengemiddeld op het gebied van parkeren, bereikbaarheid met de fiets en bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Haarlem is zeer goed bereikbaar met de trein; zo gaat er elke 7,5 minuut een trein naar Amsterdam en komt er ook een trein binnen uit Amsterdam.

17 juni 1999

persberichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie