Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie Economisering van de samenleving

Datum nieuwsfeit: 17-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

zie ook:

promoties

Conferentie Economisering van de samenleving

Onder de titel 'Economie en de christelijke traditie' is een aantal KUB-economen (o.a. Eric van Damme, Lans Bovenberg en Theo van de Klundert) met elkaar in debat gegaan. Vragen als: wat is de relatie tussen ethiek en economie; welke (christelijke) waarden en normen spelen mee in de economie-beoefening en bepaalt de economische orde de keuzen van mensen, stonden hierbij centraal. Om het debat concreet te houden is ervoor gekozen nader in te gaan op de discussie over de 24-uurseconomie. Het een en ander heeft geleid tot een publikatie genaamd 'Economisering van de samenleving'.

Onder deze gelijknamige titel organiseert de Economische faculteit van de KUB en het Centrum voor wetenschap en Levensbeschouwing (CWL) een conferentie waarbij het artikel Economisering van de samenleving' als uitgangspunt voor de discussie wordt genomen. De conferentie vindt plaats op donderdag 17 juni in restaurant Auberge du Bonheur, Bredaseweg 441 te Tilburg (direct gelegen naast de campus van de KUB). Aanvang 14.00 uur

Persvertegenwoordigers zijn welkom. Het wordt op prijs gesteld als zij hun komst vooraf melden aan Cathy de Waele van het CWL, telefoon 013-4663217 of 4663183. Bij haar kan ook vooraf een exemplaar van het artikel 'Economisering van de samenleving' worden aangevraagd.


11-06-1999 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie