Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Installatie commissie Senioren Purmerend

Datum nieuwsfeit: 17-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Purmerend

Persbericht

INSTALLATIE COMMISSIE SENIOREN PURMEREND

Donderdag 17 juni 1999 installeert Els Kroese, wethouder ouderenbeleid, de leden van de commissie Senioren Purmerend. De commissie adviseert gevraagd en ongevraagd het college van burgemeester en wethouders over gemeentelijk ouderenbeleid. De commissie telt tien leden. Zij vertegenwoordigen de ouderenbonden, de stedelijke werkgroep ouderen wijkbeheer, cliëntenraden van verzorgingshuizen en verpleeghuizen en bewonerscommissies van wooncomplexen voor ouderen. Na twee jaar evalueert de gemeente de commissie Senioren Purmerend.

De leden van de gemeenteraad hebben in februari 1999 unaniem een commissie Senioren Purmerend ingesteld. De commissie gaat het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd adviseren over wonen, zorg en welzijn van Purmerendse ouderen. De leden zijn voorgedragen door ouderenorganisaties en benoemd door de gemeenteraad. De voorzitter, wethouder Els Kroese, brengt de adviezen van de commissie ter kennis van het college. De secretaris (van het gemeentelijk bureau Maatschappelijke Dienstverlening/Volksgezondheid) informeert de commissie over de mening van burgemeester en wethouders over de uitgebrachte adviezen.

De leden van de commissie zijn namens de ouderenbonden J.H. Bruins en J.H. Zikking (ANBO), Th. H. A. van Rijnsoever (KBO) en P. van der Leer (PCOB) en E. Agema (stedelijke werkgroep ouderen wijkbeheer), mevrouw I. van Zuijlen en W. Duijts (verzorgingshuizen), mevrouw J. Straathof-van der Pas (verpleeghuizen), mevrouw T. Leydingh (seniorenflat Anne Franklaan) en A.H. van Eijk (seniorenflat Sumatra).

Plaatsvervangers zijn: C. Kramer (ANBO), B. Th. Oudejans (KBO), W. Braaksma (PCOB), mevrouw C. Kalf (ste-delijke werkgroep), mevrouw P. Konings-Versendaal en mevrouw H.J. van der Laar (verzorgingshuizen).

Het Instituut voor Ondersteuning van Maatschappelijke en Culturele Ontwikkelingen (IMCO) verzorgt voorafgaand aan de installatie een kennismakingsbijeenkomst met introductie in de taken van het werk van de commissie. De gemeente en de leden willen goed beslagen aan de slag met advisering over (aspecten van) het ouderenbeleid om beter te kunnen inspelen op de behoeften en wensen van de groeiende groep ouderen in Purmerend.

Basis voor het gemeentelijk ouderenbeleid is de beleidsnotitie Ouderen in Purmerend. Op weg naar de 21ste eeuw uit februari 1998.

vrijdag 18 juni 1999

Terug naar Persberichten.


© 1997 DSP, Digitale Stad Purmerend

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie