Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Straattheaterfestival VSB-BuitenGewoon in Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 18-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
De zesde editie van festival VSB-BuitenGewoon zal gehouden worden van 18 tot en met 20 juni in het centrum van Doetinchem.

De openingsvoorstelling van festival VSB-BuitenGewoon is "Magische Nacht" van het Spaanse gezelschap Xarxa.

Het Spaanse Xarxa Teatre uit Valencia is met zijn 15 dansers, acteurs en pyromanen al jaren één van de belangrijkste Europese straattheatergezelschappen.

Artiesten en publiek nemen deel aan de fiesta die op een overdonderende mannier geviert wordt. Alsof de fiesta nog niet genoeg is volgt er een op zijn zachts gezegd onwaarschijnlijk mooie finale. Deze Magische Nacht (Nit Màgica) gaat een fascinerend schouwspel worden dat u zeker niet mag missen. Vrijdag 18 juni, aanvang 23.00 uur, Raadhuisplein Deze voorstelling is niet alleen de opening van Festival VSB-BuitenGewoon maar ook van het Millenniumjaar van de gemeente Doetinchem.

Zaterdag In de ochtend is er weer de bekende kinderdag

Om ongeveer 14.00 uur beginnen in het gehele winkelcentrum voorstelingen tot ongeveer 17.00 uur. Hier spelen dan zon tien gezelschappen.

Om ongeveer 21.30 is er op het Simonsplein een voorstelling te zien die gemaakt is door Plutus, beeldend kunstenaar Theo Koot en met live muziek van Medicamento. Na deze voorstelling begint in de Grutstraat de indrukwekkende voorstelling Mephistomania van het Franse gezelschap Urbain Theatre Friche.

Zondag Om 13.30 uur gaat het programma verder op het Simonsplein, met zon twaalf internationale gezelschappen. Onder andere Strange Fruit, Urbain Theatre Friche, Bedlam Oz, en Green Man. De middag duurt tot ongeveer 17.30 uur.

Binnenkort meer info Tel : 0314-378993

Fax : 0314-378992

Email: (buitengewoon@tref.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie