Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pearle opent brillenfabriek in Soesterberg

Datum nieuwsfeit: 18-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PEARLE OPTICIENS

Pearle opent modernste brillenfabriek

Betreft: bedrijfsnieuws

Soesterberg, 14 juni 1999

Pearle opent in Soesterberg één van de modernste brillenfabrieken in de wereld.

Optiekketen Pearle opent op 18 juni 1999 een nieuw productiecentrum in Soesterberg. Met de opening beschikt de marktleider in Nederland over één van de modernste productielocaties voor brillenglazen in de wereld. Naast nieuwe productiefaciliteiten is het bedrijfscomplex van Pearle uitgebreid met extra kantoorruimte. Door de sterke groei van het bedrijf in de afgelopen jaren, was meer ruimte inmiddels noodzakelijk. De komende periode verwacht Pearle een uitbreiding van het personeelsbestand voor kantoor-, logistieke. en productiefuncties. Voor een groot deel zullen deze nieuwe medewerkers afkomstig zijn uit de regio.

Marktleider
Met 160 winkels, meer dan 1 miljoen klanten en een marktaandeel van momenteel 18 is Pearle Opticiens marktleider in de Nederlandse optiekbranche. In geheel Europa telt het bedrijf 600 vestigingen en daarmee is Pearle marktleider. Het servicekantoor in Soesterberg onderhoudt de contacten met de filialen in Nederland en België. De fabriek slijpt op klantorder vanuit de filialen brillenglazen en voorziet ze van de juiste afwerking. Hierbij wordt gewerkt in een tweeploegendienst.

Eigen productie
Het assortiment bestaat uit monturen, brillenglazen, contactlenzen, zonnebrillen en accessoires. Als enige optiekketen in Nederland beschikt Pearle over eigen productiefaciliteiten. Door te beschikken over een eigen fabriek heeft het bedrijf volledige controle op het productieproces. Dit uit zich in continuïteit in (korte) levertijden, kwaliteit en servicegraad. Bovendien zijn snelle aanpassingen op veranderende wensen van de consument mogelijk.

High tech
De geautomatiseerde productie betreft het bewerken van aangeleverde halffabrikaten, zogenaamde basisglazen. Deze schijfvormige producten van glas of kunststof worden geautomatiseerd bewerkt tot brillenglazen met de juiste dikte, sterkte en gewenste eigenschappen. In iedere productiefase worden de glazen automatisch geïdentificeerd en bewerkt volgens de instructies van overkoepelende computersystemen. Goederenstroom, kwaliteit en snelheid kunnen zo optimaal worden bewaakt. Robots, beeldschermen, transportbanen, geavanceerde machines en gespecialiseerd personeel zorgen voor de uitvoering.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Erik van Hooff
Manager Public Relations
Pearle BV, Amersfoortsestraat 84a, 3769 ZH Soesterberg Telefoon 033-4697214 of 06-21646923

14 jun 99 14:08

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie