Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overleg IPR Investeringspremieregeling Noord-Nederland

Datum nieuwsfeit: 18-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 17 juni 1999 Persbericht nr. 146

Overleg IPR Investeringspremieregeling

Op vrijdag 18 juni 1999 praten de staatssecretaris van Economische Zaken dhr. Ybema en een delegatie van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) verder over waar en op welke manier de provincies Fryslan, Groningen en Drenthe de zogenaamde IPR (investeringspremieregeling) mogen toepassen. Het gaat over een periode van zeven jaar om een bedrag van ongeveer f 700 miljoen IPR-geld en ongeveer f 500 miljoen REONN-geld (voorheen ISP). De gelden worden ingezet voor de uitvoering van "het Kompas voor het Noorden". Op dit moment is SNN bezig het Kompas uit te werken in een concreet maatregelenprogramma, te weten het Ruimtelijk Economisch Ontwikkelingsprogramma voor Noord-Nederland (REONN). Dit programma, dat geldt voor de periode 2000-2006, zal naar verwachting in het najaar gereed komen. Op 1 januari 2000 begint het SNN met de uitvoering van het REONN.

De delegatie van SNN bestaat uit de Commissaris van de Koningin in Groningen, dhr. Alders, en de portefeuillehouders van de drie provincies, de gedeputeerden van Klaveren, Weggemans en Sakkers. Het overleg vindt plaats in het provinciehuis van Groningen. Aansluitend aan het overleg is er een persconferentie waar de uitkomsten van het overleg worden toegelicht en eventuele vragen worden beantwoord.

U bent van harte uitgenodigd de persconferentie bij te wonen.

Datum: vrijdag 18 juni 1999

Tijdstip: in principe van 10.45 tot 11.00 uur; afhankelijk van de duur van het overleg. M.a.w. kom op tijd!

Locatie: provinciehuis Groningen, Martinikerkhof 12, kamer 20Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Désirée Bosch, afd. Bestuurscontacten, provincie Groningen, tel: (050) 3164625, fax (050) 3138193, e-mail: (d.bosch@prvgron.nl) Voor overige informatie over de provincie willen wij u tevens wijzen op onze homepage: www.prvgron.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie