Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Retour Award 1998 voor Fortis

Datum nieuwsfeit: 18-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht uitreiking Retour Award

Datum: vrijdag 18 juni 1999

PERSBERICHT
UITREIKING RETOUR AWARD

Retour Award 1998 voor Fortis

UTRECHT  Op vrijdag 18 juni vond op het hoofdkantoor van Fortis in Utrecht de uitreiking plaats van de Retour Award 1998. Het hoofdkantoor van Fortis is door de Stichting Retour uitgekozen als winnaar van de Retour Award, aangezien Fortis een inzamelingspercentage van automatenbekers van ruim 90 procent bereikte en daarbij aantoonde een van de snelste inzamelingsstijgers te zijn. Naast de Retour Award ontvangt Fortis tevens een cheque van  2.500,- ten gunste van het Fortis personeelsfonds.

Fortis, solide partner met flexibele oplossingen

Fortis is een internationale groep, die actief is op het gebied van verzekeren, bankieren en beleggen. In haar thuismarkt, de Benelux, is Fortis een van de grootste financikle dienstverleners, die via verschillende distributiekanalen een breed pakket van financikle diensten aanbiedt. In andere Europese landen, de Verenigde Staten en Azik richt Fortis zich op specifieke marktsectoren. De ruim 59.000 medewerkers in de meer dan 200 Fortis-bedrijven zijn solide partners, die flexibele oplossingen bieden voor particulieren en bedrijven, zowel groot als klein.

Dat de aanpak van Fortis ook op milieugebied zijn vruchten afwerpt, blijkt uit het feit dat bij Fortis in Utrecht meer dan 2,9 miljoen bekers werden verzameld en een groei van 15 procent gerealiseerd werd ten opzichte van het jaar daarvoor. Het deponeren van de bekers in de Retour-bakken is inmiddels een automatisme geworden, wat blijkt uit het indrukwekkend hoge inzamelingspercentage van ruim 90 procent. De Retour Award krijgt een plekje temidden van de restauratieve voorzieningen en de cheque van 2.500 gulden zal worden aangewend voor de stimulering van algemene milieumaatregelen.

Meer dan 5.000 Retour-abonnees

De aan Fortis uitgereikte Retour Award is een jaarlijks terugkerende onderscheiding voor een onderneming of instelling, die zich op bijzondere wijze heeft onderscheiden als abonnee van de Stichting Recycling Disposables Benelux, kortweg Stichting Retour. De Stichting Retour is opgericht door grondstoffenleveranciers, producenten en leveranciers van bekers, die op deze wijze een belangrijke bijdrage leveren aan het begeleiden van de afvalstroom en de bevordering van het hergebruik van materialen. Het gemeenschappelijk doel is het inzamelen en hergebruiken van polystyreen en papieren bekers. Na recycling beginnen de bekers aan een tweede leven als bloempot, videocassette, behang of keukenrol. Het onder de naam Retour geontroduceerde recyclingsysteem omvat een landelijk netwerk ten behoeve van de inzameling, het transport en de recycling van gebruikte bekers. Anno 1999 zijn meer dan 5.000 bedrijven en instellingen bij de stichting aangesloten. De in Utrecht gevestigde Stichting Retour is continu bezig het landelijk recyclingnetwerk waar nodig te verbeteren en aanvullend bedrijven en instellingen in Nederland te interesseren voor de inzameling van kunststof en papieren bekers. Om deze reden blijft de stichting actief bij het werven van abonnees van het Retour-systeem, waarbij de jaarlijks uit te reiken Retour Award een effectief promotioneel instrument vormt.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:
Stichting Recycling Disposables Benelux
Varrolaan 100
Postbus 8138
3503 RC Utrecht
Telefoon: 0800-0222024 (gratis)
Telefax: 030 - 258 86 36

Utrecht, 18 juni 1999

BIJLAGE:

Fortis en de alledaagse zorg voor het milieu

De Fortis-ondernemingen in Nederland spannen zich op vele plaatsen in voor de alledaagse zorg voor het milieu. Met een reeks van activiteiten wil ze haar aandeel in de belasting van het milieu verminderen om zo bij te dragen aan een duurzame samenleving.

Op 18 juni ontving Fortis de Retour Award 1998 van de Stichting Recycling Disposables Benelux. Fortis kreeg die prijs voor het op grote schaal inzamelen van plastic bekers in de hoofdkantoorvestigingen van Fortis c.a. op het bedrijvenpark Rijnsweerd in Utrecht. Het afgelopen jaar werden daar meer dan 2,9 miljoen bekers ingezameld om te worden gerecycled. Dat is meer dan 15% dan het jaar daarvoor. Op dit moment wordt ruim 90% van alle plastic bekers ingeleverd voor hergebruik. Daarnaast worden in de gebouwen op Rijnsweerd op grote schaal andere "disposables", zoals plastic bordjes en bestek, ingezameld, maar ook oud papier, glas en blik.

Binnen de Benelux gebruikt Fortis voor repografie-doeleinden papier dat aan de strenge milieu-eisen voldoet die de Europese Unie stelt. Daarvoor is een contract gesloten met een zogeheten preferred supplier die onder meer daarop is uitgekozen. Zo is al het voor reprografie gebruikte papier geheel chloorvrij, terwijl dat meer dan 90% geldt voor papier dat voor andere doeleinden wordt gebruikt. Bovendien is de gebruikte drukinkt van plantaardige herkomst. Voor de meeste Fortis-bedrijven in Nederland is afgesproken dat leveranciers gebruikte tonercasettes uit printers en kopieerapparaten terugnemen. Diskettes en computertapes worden in gesloten circuits verantwoord vernietigd.

Het hoofdkantoor van Generale Bank Nederland heeft een systeem voor consequente afvalscheiding op de werkplek. Zo wordt 90% van het afval  papier, plastic bekers, glas, metaal en klein chemisch afval - hergebruikt en hoeft slechts tien procent als restafval te worden verbrand en/of gestort. Het systeem heeft een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven in de bank- en verzekeringssector. Ook in het kantorennet van Generale Bank in Nederland wordt op grote schaal oud papier voor hergebruik ingezameld en worden tonercassettes op verantwoorde wijze afgevoerd en vernietigd of gerecycled.

Ook MeesPierson doet uitvoerig aan recycling van afval en heeft ook andere maatregelen getroffen die de milieubelasting zoveel mogelijk moeten beperken. Zij doet dat op al haar hoofdvestigingen (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Alblasserdam). Oud papier, verpakkingsmateriaal, tl-buizen en luchtfilters worden voor hergebruik afgevoerd of verantwoord vernietigd. MeesPierson verlangt van koeriers het vervoer in de binnensteden indien mogelijk per fiets te doen. Zij heeft afspraken gemaakt met leveranciers dat oud meubilair wordt teruggenomen voor hergebruik of milieuverantwoorde vernietiging. Bij de aanschaf van nieuwe apparatuur wordt uitgegaan van een zo laag mogelijk energieverbruik en ook bij de vervanging van verlichting wordt overgegaan op energiebesparende lampen.

Fortis heeft voor haar bedrijven in Nederland een uitvoerig programma opgesteld voor energiebesparing in alle gebouwen. Dat programma heeft tot doel in 2006 in alle gebouwen van Fortis 23% minder energie (gemeten in volume) te gebruiken dan in 1996, toen het programma startte. Dat gebeurt op een planmatige manier die bovendien achteraf controleerbaar is. Het programma is gebaseerd op een afspraak tussen de verzekeraars en het Ministerie van Economische Zaken. Fortis heeft deze afspraak uit eigen beweging doorgetrokken naar haar bankgroep.

Fortis wil het gebruik van de auto voor woon-werk verkeer, door mensen die alleen in hun auto reizen, doen dalen. Voor Rijnsweerd wordt daarvoor het carpoolen gestimuleerd. Voor carpoolers zijn in de (overdekte) parkeergarages vaste parkeerplaatsen gereserveerd. Nu al zijn er bij Fortis op Rijnsweerd zon 280 carpoolteams. Binnenkort start Fortis voor al haar bedrijven in Nederland met een "fiets van de zaak"-plan. Medewerkers kunnen onder gunstige voorwaarden via hun werkgever een fiets leasen. Na twee jaar krijgen zij de fiets in eigendom.

Alle activiteiten op het gebied van alledaagse milieuzorg moeten leiden tot een milieuzorgsysteem en een jaarlijks milieuprogramma voor de Fortis-ondernemingen in Nederland. Daarin worden concrete doelstellingen geformuleerd ter vermindering van de milieubelasting. Op deze wijze wil Fortis in Nederland bijdragen aan een duurzame samenleving.

Perscontact:
Bouke de Vos, (030) 257 65 66

Organisatie: Stichting Recycling Disposables Benelux

adres: Postbus 8138

postcode: 3503 RC

woonplaats: UTRECHT

Telefoon: 0800-0222024

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...