Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 18-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 18-06-99

Persberichten stad Groningen/
Vrijdag 18 juni 1998

Dagelijkse persberichten District Groningen/Haren

Brandstichting
Gistermiddag heeft de politie de 32-jarige man in zijn woning aan de Pioenstraat aangehouden op verdenking van brandstichting in zijn eigen pand. De politie en brandweer rukten gistermiddag uit na een melding van een buurman die rook door de muur zag komen. De bewoner was niet aanwezig toen de politie het pand betrad. In de woning had een stapeltje kranten bij een openstaande gaskachel vlamgevat. Op basis van aanwijzingen in de woning heeft de politie de bewoner, die even later thuiskwam voor nader onderzoek ingesloten.

Man beschoten door onbekende
Een 26-jarige man uit Groningen is gistermiddag in de Noorderhaven door een nog onbekende dader beschoten. De man was bezig met werkzaamheden aan boord van een schip toen hij plotseling iets aan zijn bovenbeen voelde. Uit de pijnlijke plek kwam bloed, waarop de man door de dokter naar het ziekenhuis werd gestuurd. Daar bleek uit foto's dat er een kogeltje in zijn been zat.
De politie stelt een onderzoek in naar de dader, die vanaf een etage van een woning aan de Noorderhaven Z.Z. zou hebben geschoten.

Ongeluk met bromfietsster
Een 51-jarige bromfietsster uit Groningen is gistermiddag op de Woldweg gewond geraakt toen zij een aanrijding had met een 21-jarige automobiliste. De bromfietsster is met letsel aan haar benen overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Auto op fietspad
De politie zag donderdagochtend een 21-jarige man uit Groningen met zijn auto over het fietspad van het Damsterdiep rijden. Toen de man de agenten zag reed hij achteruit en raakte daarbij een fietser. De man die zich recalcitrant gedroeg gaf een valse naam op en bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man is geboeid naar het bureau gebracht en daar verhoord. Met de nodige processen-verbaal is hij op vrije voeten gesteld.

Verslaafden aangehouden
De politie heeft gistermiddag twee verslaafden van 41 en 50 jaar uit Zuidhorn en Groningen aangehouden omdat zij in een portiek van de Vlasstraat aan het gebruiken waren. De 50-jarige verslaafde werd na verhoor heengezonden. De andere is ingesloten omdat hij nog een aantal boetes had openstaan. Hij bleek ook in het bezit te zijn van twee messen.

Tippelaarster buiten openingstijden aan het werk De politie heeft gisteravond een 36-jarige vrouw op de Bornholmstraat aangehouden, omdat zij voor de openingstijd van 22.00 uur aan het tippelen was. De vrouw is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Illegale vreemdeling aangehouden
De politie heeft vannacht een 25-jarige man uit Delfzijl aangehouden, die zonder vergunning lichtgevende prullaria in de Herestraat aan het verkopen was. Bovendien kon hij zich alleen met een kopie van een rijbewijs legitimeren. Op basis daarvan bleek dat de man als illegale vreemdeling te boek stond. Hij is ingesloten voor de vreemdelingenpolitie.

Vernielzuchtig groepje aangehouden
De politie heeft vannacht een 27-jarige man uit Groningen aangehouden in een café aan de Gelkingestraat. De man maakte deel uit van een groep vervelende stappers en maakte een opgefokte indruk toen de politie arriveerde. Hij had een barkruk tegen de toogkast gegooid, waardoor een deel van de drankvoorraad en een spiegel was vernield. De man is voor verhoor ingesloten.
Na zijn aanhouding ging de rest van de groep verder door de Gelkingestraat richting het Zuiderdiep. De politie zag dat twee mannen van 32 en 39 jaar uit Groningen met fietsen gooiden. Daarop werden zij samen met een 42-jarige man uit Groningen aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De 32-jarige man verklaarde ongevraagd dat hij op de Grote Markt een fust bier had gestolen en deze in een café in de Gelkingestraat had achtergelaten.

Man aangehouden
De politie heeft vannacht een 38-jarige man uit Groningen aangehouden, nadat hij een portier van een café aan de Grote Markt had bedreigd en geslagen toen hem de toegang tot het café werd geweigerd, omdat hij een ontzegging had. De politie heeft de man ingesloten.

Man trapt tegen dienstauto
Een 20-jarige man is vannacht aangehouden omdat hij tegen de achterkant van een onopvallende dienstauto op de grote Markt had getrapt. Toen de politie hem daarop aansprak, deed de man moeilijk en werd daarop overgebracht naar het bureau. Met een bekeuring op zak mocht hij het bureau weer verlaten.

Snelheidscontrole (Glimmen)
Op de parallelweg in Glimmen heeft de politie donderdag tussen 11.30 en 15.00 uur 611 motorvoertuigen gecontroleerd op de maximumsnelheid. Hiervan reden 50 te snel met als hoogste uitschieter 74 km/u.

Voor nadere informatie, afdeling Voorlichting; 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie