Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstfietsen in Kopenhagen

Datum nieuwsfeit: 18-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FietsRAI

KUNSTFIETSEN IN KOPENHAGEN juni/1999 396

150 - 175

De organisatoren van het witte fietsenplan Kopenhagen hebben de Deense kunstschilder Bo Bonfils gevraagd 25 fietsen om te toveren tot kunstfietsen. Bedrijven kunnen de kunstfietsen adopteren en zijn dan tegelijkertijd sponsor van het witte fietsenplan in de Deense hoofdstad.
Kopenhagen kent al langer het systeem van witte fietsen. Tegen een onderpand van twintig Deense kronen kan in de binnenstad een fiets geleend worden. Vooral toeristen maken graag gebruik van de witte fietsen. Momenteel rijden er 2500 witte fietsen rond in Kopenhagen. Het fietsproject wordt voornamelijk bekostigd door sponsors die in ruil daarvoor reclame op de fietsen mogen aanbrengen. Nieuw is het kunstproject, waarbij de kunstschilder Bo Bonfils de fietsen tot rijdende kunstobjecten omvormt. Deze kunstfietsen kunnen voor 20.000 kronen per jaar geadopteerd worden. Bang voor diefstal zijn de organisatoren van het project niet. De fietsen zijn dermate opvallend dat niemand het in zijn hoofd haalt de fiets permanent te 'lenen'

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie