Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ASWEBO in Brugge moet emissie en geur metingen overleggen

Datum nieuwsfeit: 18-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Bestendige Deputatie verplicht ASWEBO metingen neer te leggen Brugge, 18/6/1999

Proosdij
Burg 2
B - 8000 Brugge
Telefoon 050/40 56 29
Telefax 050/ 40 56 01
E-Mail : provincie@west-vlaanderen.be

Brugge, 18.06.1999
99/DPC/PB/0114

behandelend ambtenaar : Bart Jaques

BESTENDIGE DEPUTATIE VERPLICHT ASWEBO METINGEN NEER TE LEGGEN

In het ASWEBO-dossier te Brugge heeft de Bestendige Deputatie, in zitting van vandaag, het bedrijf verplicht tegen eind juni alle nodige metingen neer te leggen inzake emissie en geur.

Op basis van deze metingen en na advies van de bevoegde Vlaamse Diensten (afdelingen milieuvergunningen, milieu-inspectie en gezondheidsinspectie) zal de Bestendige Deputatie dan een beslissing nemen omtrent de wijziging van de milieuvoorwaarden opgelegd aan het bedrijf. Tevens zal bepaald worden welke meetmethoden en normen van toepassing zijn op het bedrijf.

Het bedrijf heeft momenteel een milieuvergunning om afvalolie als brandstof te gebruiken. Door over te schakelen van afgewerkte olie naar huisbrandolie heeft het bedrijf juridische onduidelijkheid veroorzaakt.

De Bestendige Deputatie zal met haar nieuwe beslissing hiervoor een oplossing bieden. Tevens zal ASWEBO dan via een aantal bijzondere maatregelen verplicht worden om de geurhinder steeds op een voor de buurt aanvaardbaar niveau te houden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie