Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vereenvoudiging wetten voor oorlogsgetroffenen

Datum nieuwsfeit: 18-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


RVD/DV

MINISTERRAAD: Wetten Oorlogsgetroffenen..........

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Persbericht Ministerraad
18 juni 1999

VEREENVOUDIGING WETTEN VOOR OORLOGSGETROFFENEN

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om te komen tot vereenvoudiging van uitvoering van wetten voor oorlogsgetroffenen. Op grond van deze wetten kunnen oorlogsgetroffenen onder meer een pensioen of een uitkering ontvangen. In het rapport .Eenvoudig beter. van het Adviescollege uitvoering wetten voor oorlogsgetroffenen staan aanbevelingen die moeten leiden tot verbetering en vereenvoudiging van de uitvoering van deze wetten. De regering neemt het merendeel van de aanbevelingen over.

Het adviescollege, onder voorzitterschap van mr. A.G. van Galen, heeft een inventarisatie gemaakt van knelpunten bij de uitvoering van wetten die door oorlogsgetroffenen worden ervaren. De meeste aanbevelingen richten zich op vereenvoudiging voor pensioen- en uitkeringsgerechtigden van 65 jaar en ouder.

Minister Borst heeft de Pensioen- en Uitkeringsraad gevraagd snel te komen tot invoering van de aanbevelingen gezien de gemiddeld hoge leeftijd van de uitkeringsgerechtigden. Voor de aanbevelingen die wetswijziging vereisen, zal de minister spoedig een wetsontwerp tot stand brengen.

RVD, 18.06.1999

18 jun 99 16:43

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie