Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerraad keurt privatisering Nozema goed

Datum nieuwsfeit: 18-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


RVD/DV

MINISTERRAAD: NOZEMA wordt geprivatiseerd........

Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Persbericht Ministerraad
18 juni 1999

NOZEMA WORDT GEPRIVATISEERD

Om privatisering van Nozema mogelijk te maken, heeft het kabinet een voorstel van staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat mede namens staatssecretaris Van der Ploeg van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en minister Zalm van Financiën goedgekeurd om de Wet Radio Omroep Zender 1935 (ROZ-wet) in te trekken.

Met de volledige liberalisering van de telecommunicatiemarkt is ook concurrentie op de markt voor etherdistributie mogelijk. Dat betekent dat naast Nozema ook andere bedrijven zendinrichtingen voor het uitzenden van radio- en televisieprogramma.s mogen exploiteren. In de ROZ-wet is vastgelegd dat Nozema het monopolie heeft voor het doorgeven van de programma.s voor de publieke omroepen. De regering acht het gewenst dat Nozema ook als normale marktpartij kan functionerenen en heeft daarom besloten de ROZ-wet in te trekken. Tevens wordt de organisatie- en zeggenschapstructuur aangepast aan hetgeen gebruikelijk is voor een gewone vennootschap.

Na vaststelling van een definitief standpunt over digitalisering van de ether en de positie van Nozema daarin zal de overheid haar aandelenpakket in Nozema (59 procent) van de hand doen. Afgesproken is dat ook de andere aandeelhouders (NOS 40 procent, Wereldomroep 1 procent) gelijktijdig met de overheid hun aandelen zullen vervreemden.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 18.06.1999

18 jun 99 16:43

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie