Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grens huisvestingsvergunning huurwoningen verhoogd

Datum nieuwsfeit: 18-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

17 juni 1999

Grens huisvestingsvergunning huurwoningen verhoogd tot f. 1.107,-

Per 1 juli 1999 is voor huurwoningen met een huur tot f. 1.107,- een huisvestingsvergunning nodig. Voorheen lag die grens bij f. 1.085,-. Voor koopwoningen blijft de grens onveranderd bij f. 183.000,-.

Voor het betrekken van een zelfstandige huurwoning met een kale huurprijs (zonder servicekosten en dergelijke) tot f. 1.107,- is een huisvestingsvergunning vereist. Deze grens wordt per 1 juli 1999 opgetrokken van f. 1.085,-. Ook voor het betrekken van een koopwoning met een kale koopprijs onder de f. 183.000,- (zonder kosten koper en dergelijke) is een huisvestingsvergunning vereist. Het is niet toegestaan een dergelijke woning te betrekken zonder in het bezit te zijn van een huisvestingsvergunning. De vergunning moet vóór de koop van de woning zijn verstrekt.

Burgemeester & wethouders van Den Haag geven de huisvestingsvergunning af. Deze vergunning kan worden aangevraagd op een van de stadsdeelkantoren. Voor de huurwoningen van de Haagse woningbouwverenigingen moet de vergunning bij de woningbouwvereniging worden aangevraagd.

Bij aanvraag van de huisvestingsvergunning is f. 62,50 leges verschuldigd. Mensen die vanwege de stadsvernieuwing moeten verhuizen, zijn vrijgesteld van het betalen van deze legeskosten. Wie een voorrangsverklaring voor de toewijzing van een huurwoning wil hebben, kan die aanvragen bij de woning-bouwverenigingen. De kosten daarvan bedragen f. 107,20.

Wie vragen heeft over de huisvestingsvergunning kan contact opnemen met de afdeling Woningzaken van de gemeentelijke dienst Stedelijke Ontwikkeling, telefoon 070-353.4065 en 353.4260. Op deze telefoonnummers is ook het Meldpunt Onrechtmatige Bewoning bereikbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie