Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Maassluis neemt kunstkist in gebruik

Datum nieuwsfeit: 19-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: E.137
Datum: 7 juni 1999

Wethouder Hoogenraad neemt kunstkist in gebruik

Op zaterdag 19 juni 1999 neemt wethouder Hoogenraad om 15.00 uur in het gemeentemuseum aan de Zuiddijk 16 officieel de kunstkist van Maassluise kunstenaars in gebruik.

Een groot aantal Maassluise kunstenaars heeft de krachten gebundeld om als groep naar buiten te treden. Kunstenaars zijn vaak individualisten, zij gaan hun eigen weg. Om voor het publiek makkelijker te vinden te zijn, presenteren de Maassluise kunstenaars zich in een speciaal voor dit doel gemaakte kunstkist. In deze kist zit tekst- en beeldmateriaal van alle professionele kunstenaars. Er is werk te zien van schilders, tekenaars, fotografen, keramisten, beeldhouwers, ontwerpers etc. Geregeld wordt de kist voorzien van recent werk, hiermee blijft de informatie actueel. Iedereen die geïnteresseerd is in werk van Maassluise kunstenaars kan in de kist informatie vinden over diverse kunstenaars. Voor potentiële opdrachtgevers of kopers is de kist een goed uitgangspunt om een voorselectie te maken. Via de gegevens in de kist is het gemakkelijk contact te leggen met de uitvoerende kunstenaars.

De kist staat in de Kunstuitleen Maassluis op de bovenste verdieping van het Gemeentemuseum. Bovendien is informatie over de Maassluise kunstenaars te vinden in speciale documentatiemappen in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis en in de bibliotheek aan de Uiverlaan.

Mededeling voor de pers:
U wordt van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de officiële presentatie van de kunstkist op zaterdag 19 juni a.s. om 15.00 uur in het gemeentemuseum aan de Zuiddijk 16. Telefonische inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij de Maassluise kunstenaars via tel. nr. 5912831 - 5911899 - 5921063.

Laatste wijziging: 07 June 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie