Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie: Aanzet 'agenda' Nationaal Milieubeleidsplan 4

Datum nieuwsfeit: 19-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE VROM

www.minvrom.nl

MIN VROM: Persuitnodiging

16 juni 1999
UITNODIGING VOOR DE PERS

In het voorjaar van 2001 zal het Nationaal Milieubeleidsplan 4 worden uitgebracht. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels begonnen. Het NMP 4 zal een ander karakter krijgen dan het NMP 3. Het NMP4 zal verder in de toekomst moeten kijken en daarom gericht zijn op de grote en moeilijk oplosbare milieuproblemen. Het zal bijvoorbeeld ook veel meer aandacht besteden aan de internationale aspecten van het milieubeleid. Daarnaast zal het kabinet in haar beleid de nadruk leggen op het creëren van de juiste randvoorwaarden waardoor de maatschappelijke processen op een milieuvriendelijker wijze tot stand komen. Dan gaat het bijvoorbeeld om het inzetten van heffingen en stimulering van milieusparende technologieën.

Het geschetste karakter van het NMP 4 moet het draagvlak voor het beleid versterken en leiden tot een nieuw elan in het milieubeleid. Om het draagvlak te vergroten is een open maatschappelijk proces nodig. Daarom is een brede groep van maatschappelijke organisaties betrokken bij de verschillende fasen van het NMP4 proces.

Om tot een eerste aanzet tot de .agenda. van het NMP4 te komen, wordt op zaterdag 19 juni in The Grand, Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam een conferentie georganiseerd waar de gewenste inhoud van het nieuwe NMP onderwerp van gezamenlijk discussie zal zijn. De dag zal bestaan uit discussies, inleidingen en een slotinterview met minister Pronk. Uitgenodigd zijn bestuurders en directies van alle grotere relevante maatschappelijke organisaties en vertegenwoordigers van betrokken overheden en instituten.

Ook vertegenwoordigers van de media zijn welkom om de conferentie bij te wonen. Het programma ziet er als volgt uit:

10:30 uur Opening en welkomstwoord door minister Pronk

10:55 uur Resultaten van een telefonische enquête

11:05 uur Discussieronde 1 .Draagvlak'

11:40 uur Discussieronde 2 .Het milieu kent geen grenzen.

12:15 uur Inleiding over overheidsbeleid, Prof. In .t Veld (RMNO)

12:30 uur Lunch

14:00 uur Inleiding over duurzaamheid, Ds E. Gremdaat

14:10 uur Discussieronde 3 .De grote thema.s voor het NMP 4.

15:10 uur Discussieronde 4 .De rol van de overheid.

15:45 uur Slotinterview met minister Pronk

16:00 uur Borrel

Voor meer informatie kunt u bellen met persvoorlichting van het ministerie van VROM, Marja van Paassen, telefoon 070- 339 39 86.

16 jun 99 17:19

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie