Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Korps Brabant Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 20-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Helmond 20-06-99

Persbericht 20 juni 1999/

Eindhoven: Man verstoort openbare orde
Een 32-jarige Eindhovenaar is zondag omstreeks 15.10 uur aangehouden op de Vestdijk. De man had even daarvoor een reclamestoet lastig gevallen. De man trok stekkers los van de geluidsinstallatie, trok vlaggen kapot en ging vervolgens met een dildo naar de dansende cheerleaders zwaaien. Op zeker moment liet de man ook zijn broek zakken en toonde zijn geslachtsdeel. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden. Na verhoor is de man weer heengezonden. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Eindhoven: proces-verbaal na huisvredebreuk
Een 30-jarige inwoonster van Eindhoven is zaterdag 19 juni omstreeks 16.20 uur aangehouden op de Demer. De vrouw was een winkel binnengegaan, ondanks het feit dat haar een winkelverbod was uitgegeven. Dat verbod was de vrouw mondeling en schriftelijk bekend gemaakt. Na verhoor is de vrouw met een proces-verbaal heengezonden.

Eindhoven: Overlast door dronkenschap
Een 32-jarige Eindhovenaar is zaterdag 19 juni omstreeks 18.15 uur aangehouden op de Boschdijk. Dat gebeurde nadat de politie ter assistentie was opgeroepen op de hemelrijken. Een ambulance was daar gevraagd voor de man die waarschijnlijk een overdosis had gebruikt. De man dreigde het ambulancepersoneel met een mes en politie werd gevraagd. De man was inmiddels aangelopen en is door de politie op de Boschdijk aangetroffen. Daar wilde hij tussen het verkeer, ineens de rijbaan oversteken. De man is aangehouden en op het bureau door een arts onderzocht. Daarna mocht de man die dronken bleek te zijn, zijn roes uitslapen in een cel.

Helmond: Onder invloed
Een 36-jarige Helmondse is zaterdag 19 juni omstreeks 19.00 uur betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw reed op dat moment met een personenauto over het Zuidende. Bij de ademanalyse blies de vrouw 565 ug/l. De vrouw heeft een rijverbod en een proces-verbaal gekregen.

Eindhoven: Diefstal auto
Zaterdag 19 juni omstreeks 18.00 uur, ontdekte de eigenaar dat zijn auto, een groene Volkswagen golf was gestolen. De auto verdween vanaf de Cydonialaan.

Eindhoven: Gewonden na val van dak
Twee Eindhovenaren, 37 en 39 jaar oud, zijn zaterdag 19 juni omstreeks 21.00 uur, gewond geraakt. De twee mannen vielen van het plat dak van een woning aan de Hastelweg. Zij stonden bij het hek dat om het platdak is bevestigd. Het hek begaf het plotseling en de mannen vielen ongeveer 7 meter naar beneden. Zij kwamen terecht in een smal gangetje. Met een ambulance zijn de mannen naar een ziekenhuis vervoerd.

Eindhoven: Onder invloed
Een 44-jarige Eindhovenaar is zaterdag 19 juni omstreeks 23.35 uur, betrapt op het rijden onder invloed. De man was op de Jan Molenaerstraat tegen een andere auto gereden en daarna doorgereden. Bij de aanrijding ontstond enkel materiële schade. De man, die onder invloed was, werd met zijn auto voor zijn woning aangetroffen. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem zal ter zake de gepleegde feiten proces-verbaal worden opgemaakt.
Vandaag, omstreeks 03.10 uur, is een 27-jarige Eindhovenaar betrapt op het rijden onder invloed. Een politiesurveillance hoorde dat de man aan kwam rijden op de Rooseveltlaan. De man had namelijk kennelijk een ongeval gehad, waarbij onder meer, het linker voorwiel stuk was gegaan. De man was daarmee gewoon door blijven rijden, zodat hij nu gewoon op de velg reed. Op de Samarialaan, kon de bestuurder worden aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man 785 ug/l. De man wist niet hoe hij aan de schade op zijn auto kwam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 44-jarige inwoner van Eindhoven is vandaag omstreeks 03.55 uur betrapt op het rijden onder invloed. De man reed op dat moment over de Parklaan. Bij de ademanalyse blies de man 350 ug/l. Omdat de man in 9 weken tijd voor de vierde maal betrapt is op het rijden onder invloed, is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Vandaag is omstreeks 05.28 uur een 21-jarige inwoner van Eindhoven betrapt op het rijden onder invloed. De man bestuurde op dat moment een personenauto, waarmee hij over de Marconilaan reed. Bij de ademanalyse blies de man 595 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. Met een rijverbod en een proces-verbaal is hij heengezonden.

Eindhoven: Fietsendief betrapt
Na een melding dat twee jongens fietsen aan het stelen waren op de Willemstraat, was de politie snel ter plaatse. Een verdachte, een 19-jarige inwoner van Eindhoven, met de door hem gestolen fiets, kon worden aangehouden. De andere dader, met de door hem gestolen fiets, was in geen velden of wegen meer te bekennen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Hij heeft vervolgens de andere gestolen fiets naar het politiebureau gebracht. De beide nieuwe fietsen met een waarde van 2100 gulden zijn bij de eigenaar terug.

Eindhoven: Aangehouden vanwege drugsbezit
Een 18-jarige Veldhovenaar is vandaag omstreeks 01.10 uur aangehouden op de Dommelstraat. De man was door portiers van een horecagelegenheid betrapt op het bij zich hebben van XTC-pillen. De man is ingesloten. De pillen, 10 stuks zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: aangehouden na mishandeling
Een 16-jarige inwoner van Eindhoven, is vandaag omstreeks 02.10 uur aangehouden op de Bouwstraat. De man maakte deel uit van een groepje van vijf personen, dat op een muurtje in deze straat zat. Toen er twee andere jongens (18 jaar oud) passeerden gooide een van het vijftal, een glas op straat stuk. De twee passanten werden door het vijftal aangesproken op het feit dat het glas stuk was. Twee personen uit de groep van vijf, hebben de twee slachtoffers tegen de grond gewerkt en geschopt. Op aanwijzingen van de slachtoffers kon de 16-jarige worden aangehouden. De slachtoffers liepen kneuzingen op. Het onderzoek wordt voortgezet.

Eindhoven: Vechtpartij
Vandaag is omstreeks 03.35 uur, bij een vechtpartij op het Stratumseind, tussen twee groepen, een 21-jarige inwoner van Gouda aangehouden. De man had een 22-jarige inwoner van Eindhoven met een glas in de nek gestoken. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis vervoerd. Omdat het daarna nog enige tijd onrustig bleef, heeft de politie diverse mensen gevorderd te vertrekken. Daarbij zijn nog drie personen aangehouden en bekeurd omdat zij niet aan dat bevel voldeden.

Helmond: Verdachte situatie
Een 23-jarige Pool, is vanmorgen omstreeks 07.30 uur aangehouden op de Oranjelaan. De man stond aan het portier van een personenauto te trekken en dook weg toen er een politieauto aankwam. Bij onderzoek bleek dat de man omstreeks 05.00 uur, zijnde de tijd dat er was ingebroken in een winkel aan de Mierloseweg, aldaar gezien was. Bij de winkel is een ruit ingegooid, waarna een fiets werd weggenomen. Bij zijn insluiting bleek de man in het bezit te zijn van een busje traangas. Het onderzoek wordt voortgezet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie