Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jonge dressuurpaarden toppers in Aken

Datum nieuwsfeit: 20-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hoefnet

Jonge dressuurpaarden toppers in Aken

Aken-zondag 20 juni

Het CHIO Aken was wat betreft de dressuur, dit jaar het concours van de jongere garde. Alexandra Simons - de Ridder legde met de tienjarige Chacomo in de Kur op muziek beslag op de overwinning en werd daarmee all over winnares.

De plaatselijke pers had daarmee een grandioos item, want de Duitse amazone is woonachtig in Aken en vierde daarmee een thuiswedstrijd. Behalve Alexandra zorgde ook de Deen Lars Petersen voor een verrassing door met de pas negenjarige dekhengst Blue Hors Cavan beslag te leggen op de tweede plaats in de Kur.

Van de Duitse team-leden Ulla Salzgeber (3e) en Nadine Capellmann (5e) vielen de prestaties in de kur een beetje tegen. De Nederlander Arjen Teeuwissen zorgde met Yakumo's Goliath voor een positieve verrassing (4e). Na Aken kan met nieuwsgierigheid worden uitgekeken naar het EK in Arnhem. Het Duitse team is verzwakt door het uitvallen van Nissan Gigolo FRH . Het Nederlandse team heeft met de jonge combinatie Teeuwissen/ Goliath een sterk wapen in de strijd. Het lijkt er op dat op Papendal een gelijke strijd kan worden aangegaan en dat de strijd om de individuele medailles geheel open is.

HPY

©Hoefnet 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie