Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 20-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten

Berichten van vrijdagmiddag tot zondagmiddag
17:47 zondag 20 juni 1999

Dirk Neef 06 - 515 579 50

Ongevallen met bestuurders onder invloed

EMMEN. Op de kruising van de Stationsstraat met de Boslaan en de Kolhoopstraat in Emmen verloor een 35 jr. man uit die plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag de macht over het stuur van de door hem bestuurde auto. De auto botste tegen een muurtje en raakte zwaar beschadigd. De man waarschuwde zelf de politie. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en had bovendien gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ruim 1 promille.

NIETAP. Zaterdagmorgen verloor een 39 jr. man uit Drachten in een bocht van de Hooilanden in Nietap de macht over het stuur van zijn auto. Hij reed twee lantaarnpalen omver en belandde met zijn auto in de sloot. Voordat de gewaarschuwde politie ter plaatse was, vertrok de man te voet richting Roden. Onderweg werd hij echter opgepikt door een politiepatrouille. Omdat hij gedronken had werd van hem een ademanalyse genomen. Hieruit bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

HOOGEVEEN. Op de Hoofdstraat in Hoogeveen ramde in de nacht van zaterdag op zondag een 25 jr. man uit die plaats met zijn auto een bankje. Hij werd aangehouden door de politie. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 2,1 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

HOOGEVEEN. Zondagmorgen ontstond op de kruising van de Valkenlaan met de Koolmees in Hoogeveen een aanrijding tussen een bromfiets en een personenauto. De 19 jr. bromfietser uit Hoogeveen sloeg vanaf de Valkenlaan rechtsaf en nam daarbij de bocht zo ruim dat hij in botsing kwam met de personenauto, bestuurd door een 31 jr. man uit Hoogeveen, die over de Koolmees de kruising naderde. De bromfietser had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,8 promille. De eveneens uit Hoogeveen afkomstige duopassagier (leeftijd niet bekend) van de bromfietser raakte lichtgewond aan een been.

NIEUW BALINGE. Op de Hoogeveenseweg in Nieuw Balinge kwam een 38 jr. man uit Hoogeveen zaterdagmiddag met zijn auto van de weg en kwam uiteindelijke via een diepe sloot in de berm tot stilstand. De man raakte lichtgewond. Zijn auto was totaal vernield. Omdat de man gedronken had werd in het ziekenhuis van hem een bloedproef genomen. De uitslag zal over enkele weken bekend zijn.

BORGER. Een 18 jr. jongen uit Borger raakte in de nacht van zaterdag op zondag lichtgewond doordat hij op zijn fiets tegen een tegemoetkomende auto botste, bestuurd door een 35 jr. plaatsgenoot. De jongeman reed links van de weg en had geen licht op zijn fiets. Hij moest door een arts worden behandeld. Omdat hij gedronken had werd van hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,3 promille.

HOOGEVEEN. Op het Stoekeplein in Hoogeveen botste vrijdagmiddag een 72 jr. man uit die plaats met zijn auto tegen de auto van een 54 jr. man uit s Gravenzande. Deze laatste wilde achteruitrijden een parkeervak oprijden. Ondanks dat er voldoende ruimte was om voor deze auto langs te rijden botste de bejaarde Hoogevener met zijn auto tegen de zijkant van de andere auto. De Hoogevener had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,8 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

*
Ruinerwold

Fietser onderuit
Een 12 jr. jongen uit Ruinerwold raakte vrijdagmiddag lichtgewond toen hij op de weg Haakswold in zijn woonplaats met zijn fiets kwam te vallen. Onder het fietsen was de jongen gaan slingeren en tegen een andere fietser aangekomen. Hierdoor kwam hij te vallen. Met lichte verwondingen werd hij per ambulance naar het ziekenhuis van Meppel gebracht.

*
Exloo

Automobilist bekneld
Vrijdagavond raakte een 31 jr. man uit Exloo bekneld in zijn auto nadat hij op de kruising van de Westeresweg met de Veldakkersweg in zijn woonplaats was aangereden door een andere auto, bestuurd door een 68 jr. man uit Warnsveld. De Warnsvelder verleende geen voorrang. Door de botsing ging de auto van de man uit Exloo rond zijn as en krulde zich vervolgens deels om een boom op de hoek van de kruising. De bestuurder droeg geen gordel, waardoor hij op de bestuurdersplaats terechtkwam en daarbij waarschijnlijk met zijn hoofd tegen de rechter portierstijl botste. Omdat hij bekneld kwam te zitten moest de brandweer hem uit de auto halen. Omdat dit enige tijd duurde kwam er een trauma team ter plaatse die de man voor zover mogelijk behandelde c.q. zijn toestand stabiliseerde. De man werd overgebracht naar het AZ Groningen. Over zijn toestand is verder niets bekend.

*
Annen

Fietster tegen autoportier
Een vrouw uit Annen (leeftijd niet bekend) raakte zaterdagmiddag gewond aan haar hoofd en arm doordat zij op de Zuidlaarderweg in haar woonplaats tegen het geopende portier van een auto botste en kwam te vallen. Zij werd per ambulance overgebracht naar het AZ Groningen. De 53 jr. vrouw uit Annen tegen wiens autoportier de fietster was opgebotst, had haar helemaal niet zien aankomen.

*
Emmen

Fietser tegen auto
Een 71 jr. man uit Nieuw Dordrecht reed zaterdagavond op de kruising van de Houtweg met de Laan van het Kwekebos en de Laan van het Kinholt in Emmen, zonder te stoppen de kruising op. Een auto, bestuurd door een 35 jr. man uit Emmen, kon niet meer op tijd stoppen en reed de fietser aan. Met lichte verwondingen aan zijn hoofd werd de fietser overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

*
Beilen

In slaap gevallen
Doordat zij onder het rijden in slaap viel, raakte een 24 jr. vrouw uit Nieuw Schoonebeek, zondagmorgen op de N381 in Beilen met haar auto van de weg. Ze verloor de macht over het stuur en vloog met haar auto over de kop. In de berm kwam deze tot stilstand. Met hoofd-en nekklachten werd de vrouw per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Haar auto werd geheel vernield.

*
Gasselte

Teveel gedronken
De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag bij een verkeerscontrole op de Julianalaan in Gasselte een 35 jr. vrouw uit Gasselternijveen aan. Ze reed in een auto en had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,3 promille.

*
Beilen

Teveel gedronken
Bij een controle op de Brunstingerstraat in Beilen viel in de nacht van zaterdag op zondag een 25 jr. automobilist uit die plaats door de mand. Hij had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 0,8 promille.

*
Autos gestolen

ASSEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd vanaf een parkeerplaats en de Fivelingostraat in Assen een VW Golf van een bewoner van deze straat gestolen. De nacht erop werd de auto teruggevonden in de Geulstraat in Assen.

EMMEN. Vanaf een afgesloten terrein van een garage aan de Albatrosstraat in Emmen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een splinternieuwe Mercedes met een waarde van f. 90.000,- gestolen. Het toegangshek naar het terrein werd geforceerd.

*
Zorgvlied

Geldkistje gestolen
Vanuit een café aan de Dorpsstraat in Zorgvlied werd zaterdagavond een geldkistje met inhoud gestolen. Een 19 jr. man uit Sneek die op het moment van de diefstal alleen in het café was, werd door de politie aangehouden. Het geldkistje werd niet bij hem gevonden. Hij ontkende de diefstal en werd na verhoor op vrije voeten gesteld. Omdat hij echter direct na de diefstal even buiten het café was geweest, werd de omgeving grondig afgezocht. Daarbij werd het gestolen kistje met inhoud teruggevonden in de bosjes.

*
Assen

Jongens aangehouden
Vrijdagavond werden op het Achterpad in Assen drie jongens van 16 en 17 jr. uit die plaats aangehouden in verband met het beschadigen van een geparkeerde auto. Mensen die de jongens bij de auto hadden gezien hielden ze aan en waarschuwden de politie. De jongens ontkenden echter de auto beschadigd te hebben en werden na verhoor op vrije voeten gesteld.

*
Emmen

Vandalen aangehouden
In de nacht van zaterdag op zondag werden op de Baander in Emmen twee jongens van 18 en 19 jr. uit die plaats aangehouden. Ze liepen op straat en zeulden wegbebakeningmateriaal met zich mee. Ze worden ook verdacht van het vernielen van kabelbeschermingsbuis en andere wegbebakening en zullen daarover in de loop van de zondag worden verhoord.

*
Dwingeloo

Bromfiets in brand gestolen
Twee nog onbekende mannen hebben in de nacht van zaterdag op zondag op het feestterrein aan het kerkpad in Dwingeloo de bromfiets van een 19 jr. jongeman uit Hollandscheveld in brand gestoken. Toen de jongeman na zijn werk in de feesttent naar huis wilde zag hij dat de beide mannen zijn bromfiets meenamen. Nadat hij in de tent hulp had gehaald zag hij dat de beide mannen er lopend vandoor gingen en dat zijn bromfiets in brand stond. De bromfiets (waarde ongeveer f. 750,-) ging verloren.

*
Assen

Man gemolesteerd
Een groep nog onbekende jongens hebben kort voor 01.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Maasstraat in Assen een 38 jr. man uit die plaats mishandeld. De man vermoedde dat de jongens kort daarvoor in de buurt een conifeer in brand hadden gestoken en sprak ze daar op aan. Direct kreeg hij van een van de jongens uit de groep een klap in het gezicht. Door weg te lopen probeerde hij zich in veiligheid te stellen. Echter een viertal jongens rende hem na, werkten hem tegen de grond en sloegen en schopten de man. Hierna vluchtten ze richting de tunnel onder de Europaweg door. De man raakte gewond aan zijn gezicht en heeft zich zaterdag onder doktersbehandeling gesteld.

*
Nieuw Weerdinge

Bejaarde mishandeld - verdachte aangehouden
Zaterdagavond heeft de politie in de B Nieuwenhuisweg in Nieuw Weerdinge een 28 jr. man uit die plaats aangehouden. Hij had kort daarvoor een 71 jr. bewoner van die straat en diens 42 jr. zoon mishandeld. De aanhouding ging niet zonder moeite omdat de verdachte zich verzette en kennissen van de man zich tegen de politie keerden. De dreiging van een diensthond van de politie bracht de betrokkenen weer tot enige rust. De verdachte vond dat de hond van het slachtoffer wat teveel blafte. Hij stapte diens tuin in en bedreigde de bejaarde man. Toen deze zei dat hij zijn tuin moest verlaten, schopte hij de man onderuit. Toen de zoon van de man zijn vader te hulp kwam kreeg ook deze de nodige klappen. Hierna liep de verdachte naar kennissen van hem die een paar huizen bij het slachtoffer vandaan wonen. Hier werd hij door de politie aangehouden. Beide slachtoffers werden behandeld door een huisarts.

*
Wapserveen

Tractor uitgebrand
Waarschijnlijk door kortsluiting, vloog zaterdagmiddag op een stuk land aan het Oosteinde in Wapserveen, de tractor van een plaatselijk landbouwer in brand. De brandweer kon niet meer voorkomen dat de tractor verloren ging.

*
Erica

Auto en aanhangwagen uigebrand
Door nog onbekende oorzaak brandden in de nacht van zaterdag op zondag in de Carstenstraat in Erica een personenauto en een aanhangwagen uit. De brand werd tegen 03.00 uur door een bewoner van de straat ontdekt. De brandweer kon alleen nog maar nablussen. De schade is nog niet bekend. De politie sluit brandstichting niet uit.

*
Odoorn

Teveel gedronken
Na een melding dat een automobilist erg zou slingeren op de N-34, hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum van Zwartemeer een 19 jr. man uit die plaats aan. Omdat de melder het kenteken had doorgegeven, wist de politie dat de bewuste auto thuishoorde in Zwartemeer. De bestuurder was onder invloed. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,1 promille.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...