Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regionale omroepen organiseren Dag van de Regionale Radio

Datum nieuwsfeit: 21-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

13 REGIONALE OMROEPEN ORGANISEREN DE DAG VAN DE REGIONALE RADIO

6 mei 1999

Op maandag 21 juni organiseren Radio West en de twaalf collega-publieke regionale radio-omroepen de Dag van de Regionale Radio. Hiermee presenteren de dertien regionale omroepen zich gezamenlijk op unieke wijze aan hun luisteraars, de politiek en omroep-collegas. De rode draad is een discussie over de ruimtelijke ordening in Nederland: De nieuwe kaart van Nederland.

Den Haag ontwikkelt plannen, blauwdrukken en projecten: Betuwelijn, Tweede Maasvlakte, Schiphol, VINEX, tunnel in Groene Hart. Hilversum doet verslag. Dus het is waar. Maar dat is natuurlijk niet zo. De nieuwe kaart van Nederland krijgt gestalte in gemeenten, in regios, in provincies. Dat zijn dus de plekken waar de discussie werkelijk gevoerd wordt, waar toekomstdromen gestalte krijgen.

Luisteraars van Radio West krijgen gedurende de hele dag de gelegenheid deel te nemen aan een discussie over de nieuwe kaart van Nederland. In een afsluitend debat met onder andere Jan Pronk (VROM) beslist een jury van deskundigen op basis van de reacties van de luisteraars hoe de kaart van Nederland er in 2020 uit zou moeten zien.

De Dag van de Regionale Radio zal ook door muzikale projecten en door een andere aanpak van het nieuws opvallend zijn.

De aanleiding voor het evenement is het tienjarig bestaan van de Stichting Regionale Omroep, Overleg en Samenwerking (ROOS), het samenwerkingsverband van de regionale omroepen. Het voornemen is de Dag van de Regionale Radio tot een jaarlijks evenement te maken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie