Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkzaamheden provinciale weg N 840

Datum nieuwsfeit: 21-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Gelderland

Werkzaamheden aan Botsestraat beginnen op 21 juni

31 mei 1999

Nr. 99-207

De provincie Gelderland begint op 21 juni met de reconstructiewerkzaam heden aan de Botsestraat (provinciale weg N 840) tussen Leuth en Kekerdom. Als gevolg hiervan is het wegvak Leuth tot aan de doorsteek bij zandwinning De Beijer afgesloten voor alle verkeer tot de bouwvak (16 juli).

De wettelijke Arbo-richtlijnen verplichten tot volledige afsluiting gedurende de werkzaamheden. Verkeer komend vanuit de richting Nijmegen/Beek wordt omgeleid over de Duffeldijk via doorsteek de Beijer naar Kekerdom, verkeer komend vanaf Millingen via doorsteek De Beijer naar de Duffeldijk. Het gedeelte van de Duffeldijk van de Beijer tot aan de afrit Kekerdom is eenrichtingsweg. De politie controleert op naleving.
Fietsers worden omgeleid via de Plezenburgsestraat en Zeelandsestraat. Gemotoriseerd verkeer kan geen gebruikmaken van deze weg. Uit veiligheids overwegingen en om sluipverkeer tegen te gaan, wordt de weg voor dit verkeer afgesloten ter hoogte van Zeelandsestraat nr. 70.

De werkzaamheden
De provincie legt een rotonde aan ter hoogte van bedrijventerrein Lieskes Wengs en de woonwijk Binnenveld. Verder komt er een fietspad langs de weg vanaf Leuth tot aan de aansluiting op het bestaande fietspad bij Kekerdom en krijgt het wegdek een nieuwe asfaltlaag. In de kom van Kekerdom worden verkeersremmende maatregelen genomen.

Ook na de bouwvak zal de provinciale weg gedurende een nog te bepalen tijd worden afgesloten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
* de dienst Wegen, Verkeer en Vervoer, de heer G. Nijenhuis, tel. (026) 359 96 41, e-mail (g.nijenhuis@prv.gelderland.nl)
* de afdeling Communicatie, de heer M. Coops, tel. (026) 359 90 18, e-mail (m.coops@prv.gelderland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie