Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lappendag in Enkhuizen

Datum nieuwsfeit: 21-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enkhuizen

Persbericht

Gemeente Enkhuizen
Afdeling Communicatie
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
Telefoon 0228-360155
Fax 0228-360107
e-mail :(stadhuis@enkhuizen.nl)
Enkhuizen, 8 juni 1999

MAANDAG 21 JUNI LAPPENDAG IN ENKHUIZEN

Op maandag 21 juni vindt in Enkhuizen weer de jaarlijkse Lappenmarkt plaats: een traditie die al vele honderden jaren oud is en nog steeds springlevend. De ruim twee kilometer lange markt is één van de grootste jaarmarkten in Noord-Holland. Van 9.00 tot 17.00 uur bieden 400 marktkooplieden hun waren aan in de Enkhuizer binnenstad, van confectie tot huishoudelijke artikelen, alle ver beneden de normale prijs.

Ook zijn 40 standwerkers actief om koopjes aan de man te brengen.

Om de markt voor iedereen nog aantrekkelijker te maken zijn er dit jaar twee straatartiesten die hun kunsten op diverse plaatsen op de markt zullen vertonen.

Mr.Tarcarius met zijn super spectaculaire straat-magic show, een exacte kopie van een reizend straatartiest uit de 16e eeuw. De " Taschenspieler ", zo werd toenmaals de straatgoochelaar genoemd, wist zijn publiek aan zich te binden door een spectaculaire vuuract. Mr.Tarcarius zal u dit ook beslist niet onthouden.

De heer Berry Merlin loopt als vrolijke clown over de route van de jaarmarkt, en zal met zijn grappen en grollen jong en oud vermaken. Berry is 5 x uitgeroepen als beste kindergoochelaar van Nederland en heeft zijn opwachting gemaakt in de 5- uur show van RTL 4. Hij brengt een goochel-act op komische wijze en deelt ballonnen aan zijn kleine fans uit.

Als derde extra kunnen de kinderen, op verschillende plaatsen op de markt, gratis worden geschminkt.

De looproute van de markt is langs de Westerstraat, Nieuwstraat, Zuiderhavendijk, het Zuiderspui, de Dijk, de Prinsenstraat, de Westerstraat en de Vijzelstraat. De standwerkers staan voornamelijk op de Dijk en Nieuwstraat.

Bezoekers worden er niet alleen met commercie geconfronteerd, maar kunnen ook genieten van de vele historische gebouwen langs de route, een terrasje meepikken of de sfeer van het woelige vissersverleden proeven in de Oude Haven of bij de Visafslag.

Enkhuizer musea

Wie meer historie wil proeven combineert zijn bezoek aan Enkhuizen met een uitstapje naar de musea. Naar het Zuiderzeemuseum, waar het wonen en werken rond de vroegere Zuiderzee herleeft in en rond 125 woningen, winkels en werkplaatsen. Of naar het Flessenscheepjesmuseum, dat 's-werelds meest omvangrijke collectie flessenscheepjes presenteert en waar het bouwen ervan nog regelmatig wordt gedemonstreerd. Of een bezoek aan het Enkhuizer Almanak Museum, waar niet alleen de 400ste Almanak bewonderd kan worden, maar ook zeer oude Almanakken van 400 jaar geleden!

Kermis en Sprookjeswonderland

Als de kinderen genoeg hebben van het geslenter over de markt kunnen zij zich vermaken op de kermis die van donderdag 17 t/m maandag 21 juni wordt gehouden op de Kaasmarkt, Noorder Havendijk en het Verlaat. 0ok een bezoek aan het Sprookjeswonderland is aan te raden: een kabouterdorp met echte bewegende bewoners, levensechte taferelen uit klassieke sprookjes, een

kinderboerderij en een speeltuin.

Bereikbaarheid van Enkhuizen

Enkhuizen is binnen het uur te bereiken, met de auto of het openbaar vervoer, vanuit bijvoorbeeld Amsterdam, Alkmaar of Flevoland. De markt begint al op 3 minuten lopen van het station. Er is ruime parkeergelegenheid bij het terrein van het Zuiderzeemuseum aan het begin van de dijk Enkhuizen/Lelystad. Van daaruit worden pendelbussen ingezet naar de markt, waarvan één bus die speciaal geschikt is voor gehandicaptenvervoer. Bij de Nieuwe Doelen (eindstop van de bussen) staan 6 rolstoelen van de A.N.G.O. klaar voor de mensen die slecht ter been zijn.

Tevens wordt vervoer vanuit de nieuwbouw verzorgd door een extra (gratis) 15 persoonsbus die de volgende route continue zal rijden: P.Rodenburgstraat, Zwaluwweg, D.Brouwerweg, Seb.Centenweg, Kastanjelaan, Mandela Dreef, Noorderweg, Vijzelstraat, Wegje, Wortelmarkt, Wiedesteiger, Vissersdijk, Noorderweg, Mandela Dreef, Piet Smitstraat.

De organisatie van de Lappenmarkt is in handen van de gemeente, het KNOV,

Winkelhart Enkhuizen en de organisatie voor ambulante handel.


Indien u meer informatie wenst, dan kunt u contact opnemen met:

José Timmer

tel. 0228 - 360231
fax. 0228 - 320094

E-mail:(stadhuis@enkhuizen.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie