Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Interactieve Tour de France start op www.sportdreams.nl

Datum nieuwsfeit: 21-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Amsterdam, 21 juni 1999

De interactieve Tour de France start op www.sportdreams.nl

Het Internet is voor sportfans het meest complete medium voor het volgen van hun favoriete sport(en). Nieuws en achtergrond informatie over sporters, sportploegen en wedstrijden; alles is online binnen handbereik. In navolging van andere, grote sporten zoals voetbal en tennis, krijgt ook wielrennen steeds meer aandacht op het Internet. Hét meest aansprekende evenement is de Tour de France. Ook Internet sportuitgever Sportdreams besteedt speciale aandacht aan de Tour.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft Sportdreams een online Tourspel ontwikkeld. Het spel heet Tour Manager en is gericht op passieve en actieve wielerliefhebbers en on-line gamers. Het spel maakt deel uit van een serie van succesvolle management games zoals Champions League Manager en F1 Manager. Alle games zijn ontwikkeld door Sportdreams en te vinden op www.sportdreams.nl. Deelnemers kunnen zich gratis inschrijven op de site.

De opzet van het spel is het formeren van een virtuele wielerploeg van 15 renners die gekozen kunnen worden uit de selecties van alle deelnemende ploegen. Per etappe kunnen 10 renners gekozen worden die vervolgens de etappe “rijden”. Op basis van de werkelijke resultaten worden punten toegekend aan de opgestelde renners uit de ploeg. De verzamelde punten tellen mee in twee klassementen; het dagklassement en het totaalklassement. Alle deelnemende ploegen worden op de site van Tour Manager in deze klassementen gerangschikt. Aan beide klassementen zijn prijzen verbonden die sponsors ter beschikking stellen.

Een interessante optie voor deelnemers is het creëren van subleagues. Dit zijn mini-competities die aangemaakt kunnen worden door en voor groepen vrienden, collega’s etc.
In de subleague krijgen de deelnemers een eigen ranglijst en de mogelijkheid om berichten achter te laten op een eigen bulletin board.

Het doel van het spel is creatie van een on-line gemeenschap met interesse in en actieve betrokkenheid met de Tour de France. Sportdreams onderhoudt het spel en verzorgt het laatste Tournieuws.

Evenals bij F1 Manager heeft Sportdreams het genoegen om een samenwerking met het
sportblad Sportweek aan te kondigen. In de Touredities van Sportweek wordt elke week
aandacht besteed aan het spel; de standen, de verreden etappes. Tevens geeft Jean
Nelissen in een wekelijkse column zijn visie op het verloop van de Ronde.

Tour Manager opent op maandag 21 juni en wenst alle managers een eerlijke en spannende Tour.

Voor meer informatie over Tour Manager of Sportdreams kunt u contact opnemen met Gerald Smith of
Jan Willem Boerhof;

======== www.sportdreams.nl ========
=== sportnieuws-entertainment-merchandise ==

Sportdreams
Nieuwezijds Voorburgwal 328-b
1012 RW Amsterdam

tel: +31-(0)20- 638 80 17
fax: +31-(0)20- 639 09 28
e-mail: (info@sportdreams.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie